Quantcast
Channel: מידברן )'( Midburn » Languages »עברית
Viewing all 139 articles
Browse latest View live

עמותת מידברן- מה היה ומה הולך להתרחש? // איתמר כהן

$
0
0

לא פעם ולא פעמיים בשנה האחרונה עצרו אנשי ההפקה וחברי עמותת מידברן לחשוב ולשאול – “למה?”.

“למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים?”
למה כולנו משקיעים אינספור שעות מזמננו הפרטי בתכנון מחנה, בניית מיצב, גיוס משאבים, בנייה, הקמה, פירוק, ניקיון, ישיבות של עמותת מידברן, הפקה של הדיקומפרשן, משמרת בבר ועוד אלפי מקומות שבהם מתנדבים.

ואם כבר שאלנו למה, אז ניסינו להבין גם איך זה שבתוך שלוש שנים קהילה שמנתה כמאה אנשים צמחה לכמה אלפים שמשתתפים בצורות שונות ומשונות.

התשובה שמצאנו מסתכמת במילה אחת – שינוי.

הפעילות שלנו, בין אם כמתנדב בצוות הפקה, משתתף/ת במחנה נושא, אמן/ית יוצר/ת ועוד – יוצרת שינוי. קשרים מתחילים להיווצר, יוזמות מתחילות לקום ולהפיץ את התרבות שלנו, תרבות אשר משפיעה על כל מי שנוגע בה – רשויות, אנשים פרטיים, גופים מסחריים, ועוד…

בעזרת חשיפה לעשרת העקרונות ובעזרת יצירת מרחבים המעוררים השראה ורצון להשתתפות, בין אם באירוע מידברן, בדיקומפרשן או במפגשים נוספים שיוזמים חברי קהילה, אנחנו הלכה למעשה מייצרים שינוי נוכח במציאות שלנו.

וזו גם הסיבה שיש עמותה, מלכ”ר, רשומה בחוק, בשם “מידברן” – כדי לסייע ביצירת שינוי לאורך כל השנה.

על התהליך שעברה מידברן, ועל הכוונות לעתיד – תוכלו לקרוא ממש כאן ועכשיו!

ההתחלה – סוף 2011 ושנת 2012

תחילת קהילת מידברן נעוצה אי שם בשלהי 2011,

קבוצה של ישראלים שחזרו מברנינג מן רצו ליצור קשר עם עוד ישראלים שהיו באירוע ולשם כך פתחו קבוצת פייסבוק בשם “Burning man israel vip” והחלו לצרף עוד ישראלים שהיו בברנינג מן.

בראשית ימיה הקבוצה מנתה כ-20 חברים פעילים אשר העלו זכרונות וסיפורי קרב מברנינג מן.

אותם אנשים לא הסתפקו באינטרקציות וירטואליות ורצו להיפגש פנים אל פנים. הוחלט לייסד מפגשים שבועיים בבר פלורנטיני שנקרא “הפושפין” והיה בבעלותו של איתמר רז, אחד החברים בקבוצה.

המפגשים השבועיים מנו בין 7-8 אנשים בערב שגרתי ובערב מוצלח מנו כמות בלתי נתפסת של 15-20 אנשים.

עם חלוף הזמן החלו דיבורים על אירוע קטן, משהו לא רשמי, מעין קמפינג חברים ברוח ברנינג-מן.
לאחר פתיחת איבנט בפייסבוק ומספר תכנונים יצא לפועל ה”מאמא-ברן” ב7 לאפריל 2012.
האירוע נערך בחוף הבונים ונמשך מחמישי עד שבת.
ציפינו לכ-100 אנשים בסופ”ש אך לפי ההערכות הגיעו בין 300-600 אנשים (תלוי את מי שואלים, לא היה כרטוס ולא הייתה אפשרות להעריך בצורה מדויקת או לעשות בקרה).

לאחר האירוע רצינו לעשות ישיבת הסקת מסקנות, שבה נראה מה אפשר לעשות טוב יותר, הפגישה מנתה את הגרעין הקשה שעזר בארגונים ותכנונים לקראת המאמא ברן.

כך נוצר גוף שלימים (כלומר כשבוע אח”כ) קרא לעצמו “צוות ההפקה”.

צוות ההפקה נפגש פעם בשבוע שבועיים כדי לדון ולראות מה אפשר לעשות בנוגע להקמת קהילה וייסוד אירוע רשמי בארץ. נעשתה פניה ואף פגישה עם מועצה איזורית רמת הנגב ובסופו של דבר הוחלט על קיום אירוע לא רשמי נוסף בחוף הבונים, הפעם באוקטובר.

האירוע הזה זכה לשם הלא כל כך מפתיע – האוקטוברן.

האוקטוברן נערך בחוף הבונים, באותו מקום שבו היה המאמא-ברן. האיבנט גדל בקצב מפחיד ולאירוע הגיעו כ-1200 אנשים לפי ההערכות (שוב, אנחנו מזכירים שלא היו כרטיסים או דרך לעשות בקרה על כמות המשתתפים).

לאחר האוקטוברן הבנו שזהו, אנחנו כבר לא משחקים וצריך להקים גוף רשמי, יישות תאגידית שיכולה לפתוח חשבון בנק, יש לה מבנה ארגוני ומסוגלת להפיק אירוע עם רישוי.

לאחר דין ודברים הוחלט לפתוח עמותה וכך “צוות ההפקה” הפך ל”ועד מנהל”.

עמותת מידברן נרשמה ב31 לדצמבר 2012, מאז ועד היום היו מספר חברים שנכנסו ויצאו מהועד המנהל, פעילות העמותה הסדורה צומצמה למינימום מכיוון שעיקר העיסוק היה בהפקות השונות.

אלו החברים השונים (בהווה ובעבר) בועד המנהל:

עדן אוריון, ספי אטון, נתי גולדמן, איתמר כהן, דריה פרוסט, רעי דישון, אייל מרקוס, שרון אברהם, רוני קנטור, אדם לויט, עומר פינס, אוראל נויבירט, ענת פרנקל, אורי גולעד, ניר אדן, דניאל שוורץ, ארז בר ואסף כץ.

שנת 2013

בשנת 2013, שנת פעילותה הראשונה של העמותה, נערכו 2 מסיבות קהילה ששימשו גם לגיוס כספים – מסיבת פורים שנערכה במועדון האיזור וכן מסיבת גיוס כספים שנערכה בחווה של אליק לכבוד פרויקט “יד ההשראה” שנבנה בנוואדה.

כאמור – בברנינג מן 2013 נשלח צוות מתנדבים שבנה את פרויקט יד ההשראה, חמסה בגובה 6 מטר עם אלמנטים אינטראקטיביים של אורות וכלי נגינה. הפרויקט היה חלק ממעגל המיצבים של קהילות ברנינג מן מרחבי העולם אשר נבנה מסביב לאיש באותה שנה.

שנת 2014
2014 הייתה השנה בה נערך אירוע מידברן הרשמי הראשון, אשר את דו”ח השקיפות שלו ניתן לקרוא כאן. לאחר מידברן נערכה מסיבת דיקומפרשן ב”אקו” בחדרה אשר את דו”ח השקיפות שלה ניתן לקרוא כאן.
במהלך שנת 2014 ניר אדן תפקד כמנכ”ל העמותה בהתנדבות.

שנת 2015
בשנת 2015, לאור עומס העבודה הרב הוחלט לשכור את ניר אדן בתור מנכ”ל במשרה מלאה על מנת לטפל בהפקת אירועי 2015 וניהולה השוטף של העמותה.

הפרויקטים העיקריים שנערכו ב2015 היו מסיבת פורים שנערכה במועדון הדופלקס (לדו”ח השקיפות), אירוע מידברן הרשמי השני (לדו”ח השקיפות) ומסיבת דיקומפרשן אשר נערכה בחוות רונית (דו”ח שקיפות עדיין לא יצא).
על פעילות הועד, העמותה והייעוץ הארגוני:

פעילות הועד המנהל והעמותה לאורך כל שלוש השנים האלו הייתה מינימלית, עיקר העשייה התרכזה סביב הפרויקטים השונים בין אם בשיווק, בתכנון ובמאמץ הפקתי ונעשתה על ידי חברי קהילה אשר פעלו במהלך כל השנה על הפרויקטים השונים.
חברי הועד לפני מידברן 2015 (ונכון לכתיבת שורות אלו, אוקטובר 2015) ותפקידיהם בהפקה של מידברן 2015 הם כדלקמן:

ענת פרנקל – ראש מיקום ותכנון עיר.
עדן אוריון – ראש מחנות נושא.
ספי אטון – ראש מחלקה משפטית.
עומר פינס – ראש מחלקת IT.
דריה פרוסט – ראש-משותף צוות גריטרס.
אוראל נויברט – ראש-משותף צוות גריטרס.
נתי גולדמן – ראש מחלקת חוק וסדר.
איתמר כהן – גזבר העמותה ותפעול אירוע.
שרון אברהם – מוביל צוות במחלקת אמנות.
אורי גולעד – חבר בקרן האמנות של מידברן.
רוני קנטור – סמנכ”לית בהתנדבות.
אייל מרקוס – ראש צוות דוברות ופעיל בצוות תקשורת.

בעמותה פועלת ועדת ביקורת המונה 3 חברים: רועי צחור (יו”ר), רם הדר, יפעת גולן. הועדה נבחרה ע”י חברי העמותה ותפקידיה בין היתר הם לבדוק את תקינות פעולות העמותה ומוסדותיה, לעקוב אחר ביצוע החלטות האסיפה הכללית והוועד, לאשר את הדוחות הכספיים ולהציע דרכים לתיקון הליקויים.

לפני מידברן 2015 הועד המנהל, כאמור, הורכב מאנשים שתפקדו תחת ההפקה בכובע נוסף. ישיבות הועד המנהל שאמורות היו לדון בנושאים אסטרטגיים ברמת המאקרו נהפכו דה-פקטו לישיבות צוות הפקה. יכולת קבלת ההחלטות הייתה מאוד מאתגרת ולכן הוחלט לצמצם למינימום את פעילות הועד עד לאחר אירוע מידברן 2015.

מייד בתום אירוע מידברן 2015, מתוך הבנה שפעילות עמותת מידברן הולכת להתרחב מעבר לקיום אירוע שנתי גדול, התכנס הועד המנהל והחליט על תחילת תהליך ייעוץ ארגוני שבו יוגדר חזון חדש לעמותה אשר בעקבותיו תנוסח אסטרטגיה, תכנית עבודה מסודרת עם הגדרה מדויקת למוסדות השונים וממשקי העבודה ביניהם. תהליך אשר בסופו העמותה תתחיל לפעול בצורה מסודרת בכוונים השונים ותתבטא בשקיפות טובה יותר.

לשם כך נבדקו מספר גורמים, נערכו מספר פגישות והתקבלה ההחלטה לשכור את שירותיה של ד”ר גילי גבאי אשר באה עם ניסיון עשיר בייעוץ ארגוני לחברות ועמותות.

עד כה במסגרת התהליך בשלב ראשון התקיימו ארבע סדנאות בהן נוסח חזון מחודש לעמותה, גובשה אסטרטגיה, תכנית ייעודים ומבנה ראשוני. לצורך השלב, בו אנו מצויים כיום, הוסכם להקים צוות היגוי המונה את עדן אוריון, ענת פרנקל, אייל מרקוס, רועי צחור ויפעת גולן אשר ממליץ לצמצם את הועד המנהל מ-12 חברים ל-5 על מנת להקל על תהליך קבלת ההחלטות. כעת אנחנו נמצאים בשלב גיבוש המבנה הארגוני ותהליכי העבודה בו.

בתהליך נקבע אילו מוסדות יהיו בעמותה וכיצד המוסדות האלה מתממשקים אחד עם השני. נקבע הגדרות תפקיד מדויקות, תהליכי עבודה וקריטריונים מקצועיים, ערכיים ונורמטיביים לצורך התאמה לתפקידים בעמותה.
המטרה – להבטיח באמצעות מבנה ותהליכי עבודה מתאימים כי העמותה תפעל לאורך כל השנה ותיצור שינוי אמיתי, תחת העקרונות של מידברן כמובן (זה מה שהופך את העמותה שלנו לשונה מכל עמותה אחרת).

חזון עמותת מידברן: “לעורר השראה ליצירת מרחבים חווייתיים המעודדים השתתפות ומניעים שינוי בישראל”. הרי מידברן הוא, בסופו של דבר, פלטפורמה שבה אנשים חופשיים להשתתף וליצור.

הקהילה הולכת וגדלה
כמה מילים על התהליך והאנשים שכעת נמצאים בו – חשוב מאוד להבין שהקהילה גדלה בצורה מטאורית במהלך 3 השנים שעברו מאז הקמת העמותה. מקהילה של כמה מאות שבה רוב האנשים מכירים אחד את השני בצורה אישית הפכנו לקהילה של כמה אלפים טובים.

במסגרת התהליך אותם אנשים שעד כה היו במרכז העניינים נדרשים לעשות דבר לא פשוט כלל – להתכונן לשחרר את מקומם ולתת לאחרים את ההזדמנות לתרום מזמנם ויכולתם לטובת הקהילה והעמותה. חשוב להבין שבמסגרת התהליך הזה עולים רגשות, לבטים, קשיים, דיונים, ריבים פנימיים, עימותים וכל מה שאפשר לצפות בסיטואציה שכזו.

הכוונה בתהליך הזה היא לתת לכל אחד הזדמנות להשתתף על פי קריטריונים מקצועיים, ניסיונו המקצועי, כישוריו ויכולתו לעבוד בצוות. ההשתתפות יכולה להיות בתור חבר ועד מנהל, חבר באחד מהצוותים (או שאולי ראש צוות), שותף באחת המחלקות, ראש מחלקה ובכל מקום אחר בו אפשר להביא ערך מוסף לטובת הפרויקט..
.
התהליך ייקח עוד מספר שבועות – אשר בסיומם יהיה לעמותה מבנה ארגוני שיסייע למידברן לפעול לאורך כל השנה למימוש החזון ולא רק מאירוע לאירוע כפי שהיה עד כה.

המבנה והעמותה יסייעו לכל מי שלוקח ולוקחת חלק בפרויקט הזה, הקרוי “מידברן”, לייצר שינוי אמיתי בחייהם של אנשים בישראל (ואולי גם בעולם). גם באמצעות אירועים גדולים וקטנים, וגם באמצעות פעילויות שוטפות, ברוח עקרונות המידברן, הפונות לציבור הרחב.

נעדכן בקרוב על ההתקדמות.

תודה לכל מי שלוקח חלק במידברן :)


שיקוף תהליכים בעמותת מידברן 24.10.2015 // ניר אדן

$
0
0

בלי הקדמות מיותרות אני בוחר לשתף אתכם בתהליכים ודברים שקורים בימים אלו בעמותת מידברן:

ייעוץ ארגוני

לפני כשלושה חודשים הרגשנו בעמותה שאנחנו צריכים קצת הכוונה, מעין חבר טלפוני אבל בלי הטלפון. פניתי ונפגשתי עם 3 יועצים ארגוניים והבאתי לבחירתו של הועד שתי אופציות.
ד”ר גילי גבאי נבחרה ללוות אותנו והגישה לועד המנהל של העמותה תכנית עבודה שנחתמה על ידם.
במהלך שלושת החודשים האחרונים נפגש הועד המנהל של העמותה היחד עם גילי, פה חשוב לי לציין שאנחנו כרגע רק במחצית הדרך, כשהשלב הבא שנרצה לשקף הוא המבנה הארגוני המורחב, עוד נגיע לזה.

פרויקט בת ים
עיריית בת ים פנתה אלינו באמצעות חברת קהילה יקרה, בואו נקרא לה M.
לפני קצת יותר משלושה חודשים הציע העירייה בניין באזור התעשייה שבשיטחה, בימים אלו מוקם צוות שעומל על תכנית ייחודית מאוד, אנחנו קוראים לו “בית מידברן”. יהיו בו הרבה דברים, לדוגמה: עתיד להיות בו האב (HUB) טכנולוגי, חדרי סטודיו לאמנים, חלל עבודה עצום עם כלי עבודה מהמתקדמים בעולם היצירה, אודיטוריום, בר על הגג, האפשרויות הן אין סופיות.

הפרויקט נמצא בשלבים סופיים של דיונים מול העיריה וכמובן שנעדכן עוד על התקדמותו.

בניית ואיוש צוות ההפקה למידברן 2016
בימים אלו שוקדים איתמר כהן (סמנכ”ל התפעול) ואנוכי על איוש צוות ההפקה, בימים אלו אנו מפרסמים דרך אתר מידברן ודרך ערוצי התקשורת של הקהילה (פייסבוק ודוב) קריאות למנהלים, פרויקטורים, אנשי כספים, מהנדסים ועוד ועוד, אם נחה או תקפה אתכם רוח העשייה חפשו אותנו ובואו ליצור איתנו, יש מלא מקום.

מידברן 2016
אני יודע שיש להמון ברנרים שאלות כמו…. מתי ? כמה? למה? איך? איפה? בשביל מה? ובשביל מי?…. אז על הרוב הגדול מהשאלות אני לא יכול לענות כי רובן עוד נמצאות בשלבי בדיקה על ידי כל הצוותים שעובדים.

הדבר היחיד והחשוב מכל שאני יכול להתחייב לגביו הוא…שהעיר מידברן תקום כמו בכל שנה ותיבנה על ידי מתנדבים. אנחנו בוחנים מאוד ברצינות הארכתו של האירוע ביום וגם מתעניינים בלוקיישנים אלטרנטיביים.

עכשיו, כמה עובדות שלא ידעתם על עמותת מידברן

  • משרדי העמותה ממוקמים בתוך פרויקט WEWORK ברחוב דובנוב 7 תל אביב, מדובר בחלל עבודה משותף, אנחנו מוקפים במלא אנשים שקמים בבוקר כדי להמציא את העולם מחדש. המזגן פה מקפיא אז אם אתם באים לבקר תביאו סווטשירט. וטופי.
  • למידברן ישנו מוקד מענה טלפוני שמאוייש על ידי אנשים בעלי מוגבליות, אם אתם מתקשרים להשאיר לנו הודעה תנו להם חיבוק דרך הטלפון.
  • לעמותת מידברן יש מכולה ירוקה שקיבלנו בתרומה והיא יושבת בטללים שבדרום. אנחנו מחכים מלא זמן שמישהו יתנדב לצייר עליה. רמז…רמז…
  • ישנם בעולם עשרות אירועי ברנינג מן, מידברן הוא האירוע האזורי השני בגודלו בעולם אחרי אפריקה.
  • ועוד דבר אחד.. עמותת מידברן הוקמה ביום האחרון של שנת 2012, בקרוב נחגוג 3  (!!), מזל טוב.

הניצוץ הראשון של מידברן 2016// ועדת התמה

$
0
0

נשימה עמוקה,
הנה אנחנו מתחילים. הנה הניצוץ הראשון של מידברן 2016– התמה.
אנחנו פותחים היום בתהליך שבסופו ניצור ביחד, כקהילה, רעיון שיצית את דמיונם של כל המשתתפים במידברן הבא.

רגע, מה משמעות התמה? למה בכלל צריך תמה? אה, מה זה בכלל תמה?
תמה היא בעצם רעיון.

ויקיפדיה מתארת תמה כך – רעיון מרכזי הנמצא בבסיס יצירה ספרותית, אמנותית או אדריכלית, או מוסר השכל הנמצא בבסיס אותה יצירה. לרוב אותו מוסר השכל מתייחס לחברה, למשמעות החיים או לטבע האנושי, ומדובר ברעיון אוניברסלי ועל-זמני, ולא ברעיון השייך לתרבות או חברה מסוימת. התמה לרוב אינה מצוינת במפורש ביצירה, והיא ניתנת להסקה מבחינת הרעיונות השונים העולים מן היצירה.

תודה לויקיפדיה היקרים, עכשיו נגדיר לעצמנו את התמה ומה משמעותה במידברן:
תמת מידברן היא רעיון/נושא שמייצר מסגרת השראתית ופילוסופית לאירוע.
אפשר לחשוב על התמה כמיכל שמתמלא בפירושים וקונוטציות על ידי הקהילה.
התמה תנחה ותעורר השראה ליצירת האמנות באירוע, כולל ה”חווה ואדם” והטמפל.
כך אנחנו יוצרים מעין קונספט היוצר משמעות משותפת באירוע.

מתי התחיל כל הסיפור הזה של תמה?
החל משנת 1995 לארי הרווי, ממייסדי ברנינגמן, החל בקביעת תמה שנתית לאירוע, כשהתמה שנקבעה הייתה “טוב ורע” ומשם הלאה בכל שנה נקבעה תמה שונה לאירוע.

התמה של ברנינגמן 2015 הייתה “Carnival of Mirrors”.

ומה איתנו?
תמת מידברן 2014 הייתה “בראשית” וב- 2015 “התעלות”. לחצו כאן להמשך קריאה על התמות בשנים עברו.

השנה התמה תיווצר בתהליך בו הקהילה היא זו שמציעה ובוחרת בתמה.

אז איך ניצור את הניצוץ?
אם לא שמתם לב, כבר התחלנו :) אבל בתכלס, ככה זה עומד להיות:

שלב א’ – הצעות
עד ל-31.10 חברי קהילה בעלי פרופיל מידברן יוכלו להגיש הצעות לתמה כאן, בהתאם לקריטריונים שנקבעו.
לאחר מכן ועדת התמה תעיין ותדון בהצעות ותבחר שלוש תמות שיעלו להצבעה בקהילה בהתאם לקריטריונים שנקבעו מראש.

שלב ב’ – הבחירה
החל מה-2.11 כל חברי הקהילה בעלי פרופיל מידברן יוכלו לבחור בהצבעה דרך מערכת הפרופילים עד ה-5.11 בשעה 9:00 בבוקר.

שלב ג’ – פרסום
עוד באותו היום תפורסם התמה שנבחרה על ידי חברי הקהילה לכלל הקהילה ואז מגיע השלב הכי מרגש, חשוב ומשמעותי – שלב היצירה.

להגשת הצעות לתמה פשוט מלאו את הטופס הזה.
להלן הקריטריונים להצעת תמה:
)'( מילה/ביטוי קצר/צירוף מילים
)'( פתוח לפרשנויות
)'( מעורר את בלוטות השראה
)'( בעל זיקה לתרבות מידברן
)'( בעל זיקה לאחד או יותר מעשרת העקרונות
)'( פסקת הסבר – עד 150 מילה
)'( רק בעלי פרופיל מידברן יכולים להציע הצעה
)'( ניתן להציע הצעה אחת בלבד
)'( ההצעה הינה אנונימית

מחכים ומתרגשים להצעותיכם,
ועדת התמה
רוני, גיורא ואחיה

תמה, מועדים לשמחה וקריאה להשתתפות// אחיה שץ

$
0
0

הניצוץ הראשון של העיר הזמנית שלנו הוצת, זהו הרגע להתקבע במרחב הזמן ולגבש את צוות המתנדבים שיוביל את הפקת האירוע

מידברן: אבראכדברא \\ Midburn: Abracadabra

8-12.6.15

מקור המילה אברכדברא בביטוי הארמי “אברא כדברא” שמשמעותו היא “שיברא כדבריי” – “I create as I speak”, ציווי להפוך מילים למציאות.

אבותינו ואמותינו האמינו כי אברכדברא היא מילת קסם שיכולה לחולל פלאים ולהציל חיים. האגדה מספרת כי מילה זו מעניקה כוח למכשפים ומכשפות ליצור ניסים ונפלאות. מאות שנים המילה היוותה השראה לסיפורים ופירושים רבים שנתנו למילת כישוף זו כוח ומשמעות. עולם ומלואו של על-טבעי, כישוף, מגיה וקסמים נברא סביב המילה המיסתורית.

החל מהיום ועד מידברן 2016, אברכדברא תחולל קסם חדש-ישן, תצית את הדמיון ותעורר השראה לאלפים – מילים יבראו מציאות.

להפוך מילים למציאות זה הכישוף שלנו. מידברן אבראכדברא יחגוג את מילת הפלא הזו שמהווה גשר בין הדמיון ליצירה. ביחד נחקור ונעמיק במהות הכישוף, שיוצר את הקסם הכי גדול שלנו – אלפי אנשים שבוראים יחדיו עיר מלאה בקסמים.

הכישוף שלנו הוא העשייה, העקרונות המנחים אותנו, ההשתתפות של יחידים, מחנות, קבוצות וקהילה, אבל הכישוף שלנו גם נסתר, כוח פנימי שמניע כל אחת ואחד.

זה הזמן להתחיל לדמיין, לדבר את המחשבה ולברוא את המציאות.

כולם מוזמנים לקרוא עוד אודות התמה ותהליך הבחירה
וגם לעיין ברשימת ההצעות שהוגשו לבחירת התמה

קריאה להשתתפות

יצאנו לדרך ארוכה, מרגשת ומאתגרת. בדרך הזו לא נצעד לבד, אלא כקהילה משתתפת ויוצרת.

בשבועות הקרובים אנחנו מגבשים את צוות ההפקה וכעת ההתמקדות היא בצוות השנתי ומנהלי התחומים השונים. בואו להתנדב ולהשתתף בהפקת האירוע

אמנות

עכשיו, אחרי שבחרנו תמה – אפשר להתחיל ליצור. מחלקת אמנות נמצאת בגיבוש קול קורא לבניית המקדש וקול קורא לבניית האפיג’י. בימים הקרובים אלו יפורסמו ויופצו לקהילה. קראו עוד על מחלקת אמנות כאן.

כשפו בנעימים,

מחלקת תקשורת

שיקוף תהליכים בהפקת מידברן 18.11.2015 // ניר אדן

$
0
0

מידברן 2016 יוצא לדרך.
המבנה הארגוני של צוות ההפקה גדל והוא מונה כעת 25 תחומי ניהול שונים.
אני שמח לבשר כי צוות ההפקה ממש התחדש ורוב תפקידי הניהול יבוצעו על ידי מנהלים חדשים, אני רוצה לנצל את החלון הזה ולהודות לכל מי שהחליט להצטרף לעשייה מאחורי הקלעים.
עדיין חסרים לנו מתנדבים רבים נוספים שיאיישו את צוות ההפקה ברמה הניהולית ועל כן הוצאנו מספר קולות קוראים ודף ההשתתפות באתר מידברן עודכן. בואו להשתתף כאן.

בתחילת חודש דצמבר נכנס את חברי הקהילה להתנעת מידברן 2016, האירוע החגיגי והמסורתי יתקיים בשפיים. כשיהיה תאריך סופי – נעדכן.
מיד לאחר מכן, לקראת סוף חודש דצמבר נתחיל למכור כרטיסים למידברן 2016 והשיטה כפי הנראה עומדת להיות ייחודית; מתוך רצון לעודד השתתפות ומעורבות כמות כרטיסים תוקצה כבר בשלב טרום המכירה למחנות נושא ואמנים. ברצונינו לעודד את אלו שכבר בשלב מוקדם משקיעים מזמנם ובאים להיות מעורבים בעשייה.

עמותת מידברן הקימה וועדה שתעסוק בנושא תמהיל המשתתפים באירוע ועל פי תוצאות עבודת הוועדה ייקבע גודלו של האירוע, מחיר הכרטיס ודרך ושיטת מכירת הכרטיסים. הועדה בוחנת היבטים שונים ובניהים את דוח השקיפות של מידברן 2015, בו התברר כי חווינו כולנו חוסר במתנדבים הקשורים לתכנון, ביצוע ותפעול העיר הזמנית.

כחלק מתובנה כי העמותה זקוקה למשאבים אנושיים, כלכליים ואסטרטגיים, פתחנו בעמותה תפקיד ניהולי חדש – מנהל קשרים אסטרטגיים ומשאבים. הוצאנו קול קורא וחמישה חברי קהילה הגישו מועמדות, ובימים הקרובים נסיים את תהליכי הסינון ונפרסם את שמו/ה של מי שישאו בתפקיד הכל-כך חשוב.

לסיום, אני מאוד שמח לבשר שבימים אלו עסוק צוות ייעודי בבניית תקנון לעמותה אשר יכלול מידע ותנאי הצטרפות לחברות בעמותת מידברן. הרעיון הכללי הוא לפתוח את דלתות העמותה לחברי הקהילה כדי שתוכלו להשפיע, להצביע ולהיות מעורבים בתפקידי ההובלה השונים. העיקרון המנחה הוא שחברי העמותה הם אלו שבוחרים את הועד המנהל אחת לשנתיים.

צוות העמותה ממשיך את תהליך היעוץ הארגוני וממש בקרוב נפרסם את מבניהו הארגוני, בעלי תפקידים, חזון העמותה המחודש והיעדים.

יש לנו תמה, יש לנו צוות שמתגבש ואנחנו עם הפנים אל עבר שנה קהילתית יותר, מאורגנת יותר שתספק לכולנו את היכולת ליצור את הקסם של מידברן.

בכל הכבוד הראוי,
ניר אדן

אני שרפן צעיר // איתן בלו

$
0
0

אני שרפן צעיר
נחשפתי לכל העניין הזה לראשונה לפני פחות משנתיים, כשקניתי בספונטניות כרטיס למידברן 2014. מכיוון שלא הכרתי כלום ואף אחד, חשבתי שלהתנדב ב”ברנינג מן הישראלי” יהיה כיף, כי זה יעזור לי להרגיש שייך ולהכיר אנשים חדשים.

מאי 2014
הייתי חלק מהכח החלוץ שהגיע למדבר ריק ובנה גדרות, פרס כבלי חשמל, הקים ציליות, סימן את העיר ובגדול – קרע את התחת בשמש הקופחת והקים את תשתיות העיר מעפר. המחלקה הזאת במידברן נקראת מפ”צ (מחלקת פרוייקטים ציבוריים), ובווטסאפ שלי הם נקראו לימים “משפחה-מפ”צ”.

3 ביוני 2014 – יום פתיחת שערי מידברן 2014 “בראשית”
סיימנו להציב את סיפור הדרך על נתיב הכניסה, ואיך שהתיישבנו לנוח מישהו ביקש מאיתנו לבוא לעזור לכוון את תנועת הרכבים לחניות – “אני מוכן לתת לך שעתיים, אבל אחרי שעתיים מישהו מחליף אותי”.
סיימתי את המשמרת הזאת אחרי שלוש שעות, ופתאום ראיתי איך ה”תעלה” שחפרנו מתמלאת במים, איך סביב השלד שייצרנו נעטפות רקמות חיות מלאות בתוכן אינסופי שמגיע מ… כל משתתפי האירוע בעצם. ברגע אחד, הרגע בו הרמתי את ראשי והפסקתי לדפוק בזנ”טים, ראיתי את כל העולמות שניצוקים פנימה ונופכים בשלד חיות ותשוקה בוערת לארבעה ימים של טלטלה רגשית וחוויתית באמצע שומקום.

דצמבר 2014
לקראת האירוע הבא אני רוצה להתנדב במחלקת אמנות. החלטתי וניג’סתי עד שמצאו לי תפקיד. במידברן 2015 אני הייתי אחראי שטח, והכרתי לפרטי פרטים כל פרוייקט מבין ה-63 שהגיעו למדבר, ועוד 80 שנפלו בדרך. איתי במחלקה צוות מסור של אנשים, כולם נפגשים לישיבות אחת לשבועיים-שלושה, פועלים באופן שוטף כדי לתפור את כל מה שבין אמן למערך ההפקה, כל זה (ועוד… עוד הרבה…) כדי שבסוף תהיה אמנות בפלאייה.

20 במאי 2015 – לילו השני של מידברן 2015 “התעלות”
עליתי ל”מקדש האחד” והרגשתי איך אנרגיה יוצרת של 6500 משתתפי האירוע הופכת לדבר מופלא, איך נאספנו כולנו מול האש כדי למצוא רגע של נחת במציאות אלטרנטיבית שאנחנו יוצרים, משוחררים מעולם ברירת המחדל, ומנסחים לעצמנו בדיוק גבוה מאוד את העולם שאנחנו רוצים לחיות בו, איך כל כך הרבה אנשים שמו כל כך הרבה מעצמם לתוך העיר שלנו, ואיך כל הכוונה הזאת מתנקזת מכל עבר לנקודה בה אני עומד, ניתכת באור הלהבה ומתעלה אל השמיים. באותו הרגע הבנתי סוף סוף מה מתרחש כאן. הבנתי שזה מרחב לביטוי ומימוש, ומשתתפיו מאפשרים אחד לשני לחלום ולהגשים למען עצמם, למען העשייה, למען המחקר, למען האתגר ולמען אתגור האדם, דחיקת הגבולות והתוצאה שלה – אבולוציה. התפתחות.

19 ביוני 2015 – התכתבות במייל על פסקת הסיום של דוח השקיפות המחלקתי
“מידברן הוא אירוע אמנות. חלק גדול ומשמעותי מוקדש לכך, הן במשאבים הכלכליים, בכוח האדם, בתשומת הלב, בהיקף האמנות והשטח שהיא תופסת מעירנו. יש לנו מקום לאמנות מלוטשת, מורכבת, טכנולוגית ואדירת ממדים, גם לאמנות קטנה, אישית וצנועה. זהו מקום שמשמש כמרחב התנסות לאמנים, ושדה הניסויים של האמנות. בו יהיו הכישלונות הכי מפוארים, וממנו תצא האמירה החדשנית והמבשרת של האמנות הבאה. זהו מקום שבו האמנות יורדת מן הפנתיאון ונגישה לכולם – משתתף, צרכן, אמן – לגעת, להשפיע, להניע, ליצור, לשחק ולהתרגש. זהו מקום שהצמיחה בו מגיעה מתוך חופש אמיתי לביטוי רדיקלי, והכוח הקהילתי ליצור שיתופי פעולה בין כישורים שונים של חבריה. זוהי אמנות שאינה כפופה לשום שדה תוכן המוכתב מלמעלה או מקובל בסצנת האמנות – כולם מוזמנים להציג. זוהי אמנות שמגיעה ביסודה מן הפרט שמגיש אותה מתנה לחברי הקהילה”.

15 באוקטובר 2015 – כתיבת חזון המחלקה למידברן 2016
אני רואה לנגד עיני את כנות העשייה שלנו, וכמה היא של כולם ועבור כולם. זוהי גילדת האמנים, ואני נרגש נוכך העובדה שהתחלנו לעבוד ושאנחנו בהתפתחות. יש לנו חזון מפואר (אמנות זה טוב), צוות עם ברק בעיניים (שאתם מוזמנים לקחת בו חלק), אמנים שעובדים על המיצב שהם יבנו במידברן 2016 (גם אם מעולם לא עשו זאת לפני כן), והבנה שגם אם לא נצליח ב-100% אז הניסיון שלנו יספק התקדמות שתמשיך לדחוף אותנו קדימה.

אי שם ביוני 2016…
אני שוב אעמוד נדהם מול העיר שנבנה ועלתה על הציפיות שלי, כי מידברן 2016 הולך להיות מה שנעשה ממנו ביחד. לי יש שליטה רק על חלקי בתוך על המערך המטורף הזה. את החלומות שאתם הולכים להגשים שם אני לא מכיר, אבל יש לי הרגשה שהם גדולים נורא ומוגזמים בטירוף, כי אני מכיר אתכם, אתם לא יודעים מתי לעצור… אבל אני תמיד אוהב להבחין במחוות קטנות ומלאות תום וכוונה שמרטיטות לי את הלב.

על המחנה נדלק ירח// ליה (ליאת) רוטנר

$
0
0

אז נכנסתם לעולם הזה של מידברן, ואתם רוצים לקחת בו חלק פעיל במחנה משלכם. אז רגע… מה כדאי? להקים מחנה חדש? להצטרף לקיים? ומאיפה מתחילים? כתבה ראשונה בנושא

תחשבו רגע, מה זה מידברן בעצם בלי מחנות נושא ?אפשר להגיד שקמפינג מאוד גדול, עם כל מיני עקרונות מוזרים. אין ספק, שמחנות הנושא הם חלק מהותי מהלב והליבה של מידברן. הם אלה שמייצרים את הייחוד והאופי שלו. אנשים שונים בתפאורות ותלבושות שונות, מתנות ומוזיקה, אווירה וצבעים. הכל תחת נושאים מקוריים ומשונים, שכל אחד מהם מהווה קסם בפני עצמו.

אז החלטתם שאתם רוצים להיות חלק ממחנה. מצוין! אין דרך כייפית ומעצימה יותר להעביר את מידברן מאשר כחלק ממחנה פעיל. השאלה היא מאיפה מתחילים? איך כדאי להתחיל ליצור את הדבר הזה? לבד? ביחד? איך הוגים רעיון?

צעד קטן לברנר – צעד קטן לפלאייה

“אני חושבת שהקושי הוא העובדה שאתה מתחיל מנקודת אפס, חסר ידע לקראת מה אתה הולך ומאיפה להתחיל”, מספרת גבי חזון, מנהלת מחנה “לינדי”, אותו הקימה לראשונה במידברן 2015. “איך אני מגיע לאנשים? איך אני מחבר אנשים לרעיון? שיתלהבו ממנו כמו שאתה מתלהב, ולהניע אותם לעשייה? בסופו של דבר מי שמגיע למחנה זה מי שתפס את החזון של מה שהחלטתי להביא.”

איך באמת מתחילים בכלל לגייס אנשים? נניח שיש לך רעיון מגניב למחנה במידברן… ואת לבדך. איך את מתחילה ליצור סביבך מחנה?

“אני הבנתי שהדרך לגייס אנשים זה פשוט ליזום עוד ועוד מפגשים, כי הגיבוש הראשוני ויצירת הגרעין זה אחד המרכיבים הכי חשובים במחנה. בהמשך הדרך כשהתארגנה קבוצה, התחלנו באמת לחלק בינינו תחומי אחריות שאנשים ייקחו על עצמם על מנת שאף אחד לא יקרוס. אם זה אחד שאחרי על לאסוף ציוד ולשים במחסן, ואם זו אחרת שאחראית על להציק לאנשים להביא כלים כדי שיהיה לנו במה לבשל במטבח. חשוב שיהיה שיתוף פעולה בין אנשים, תקשורת, ושמציאת הפתרונות תהיה באמת חלק מהגדרת התפקידים שמחלקים.”

הנושא הוא המחנה

זה לא מספיק לגייס חברים למחנה, אתה גם צריך לבוא עם רעיון. זה צריך להיות קונספט, נושא מלהיב, משהו שאפשר ליצור ממנו מחנה עם משמעות, אופי, משהו שיתפוס אתת האנשים, ושיהיה אפשר לייצר איתו גיפטינג לכלל הסביבה.

“לפני כשנה התחלתי לרקוד סווינג,” נזכרת גבי, “והסווינג תפס חלק מאוד גדול מחיי ורציתי להכניס את זה, שעוד אנשים יידבקו בזה. בכלל לא חשבתי על זה בתור מחנה, עד שראיתי סרטון שמישהי פרסמה ושאלה ״אז מי מרים מחנה סווינג?״ ומשם דברים התגלגלו.”

המחנות במידברן מאמצים גם שמות של יצירות, מאכלים, דמויות מפורסמות ונושאים כלליים שאפשר ליצור מהם מסגרת ורקע למחנה. זה יכול להיות כל דבר:

“שמענו על אירוע מגניב, שמתקיים במדבר ונקרא מידברן”, מספר דניאל לרנר, מנהל מחנה “פצפץ”, “ורצינו נורא להצטרף. הבנו שצריך בשביל זה ליישם כל מיני עקרונות, שאחד מהם הוא הגיפטינג. אז חשבנו מה אנחנו יכולים להביא שאנשים אוהבים? אוכל? מסאז’ים? ואז החלטנו: פצפצים! אנשים אוהבים פצפצים!.”

ועל זה החלטתם להקים מחנה?

“בהתחלה זה אפילו לא היה אמור להיות מחנה. פשוט באנו כמה חבר’ה עם פצפצים להביא לאנשים, והייתה כזו זרימה מטורפת שנהיינו למחנה רשמי.”

המחנה של דניאל נחשב קטן יחסית, ארבעה אנשים, אך דניאל טוען, שזה דווקא יתרון – “בלוגיסטיקה, בפרקטיקה, בגיבוש ובזרימה. הכל יותר קל כשאתם כמה חבר’ה באותו ראש, מאשר מחנה גדול שבו לא כולם מתחברים.”

אז אם עכשיו מישהו מקים מחנה ויש לו 10 חברים, והוא מתלבט אם הוא צריך להמשיך ולגייס עוד?…

“אני בעד ההשלכות של מספר חברים קטן”.

יערה מסיקה, מנהלת מחנה “שיטהול” שהוא אחד המחנות הותיקים והגדולים במידברן, מסכימה אף היא שיש חסרונות במחנה המונה חברים רבים, אך מציינת שכל עוד רוב המחנה נוטל חלק פעיל בתפקודו – החסרונות האלה מתגמדים:

“ברור שככל שאתה מנהל יותר אנשים, יש לך בפועל יותר דברים לדאוג להם, כמו לדוגמא כמויות גדולות יותר של אוכל בארוחות או צילייה גדולה יותר, אבל, אם יש לך גרעין חזק ומבוסס של לפחות 15%-20% מהמחנה שעוסקים בתחומי הלוגיסטיקה, זה הופך למשימה אפשרית. בעיניי גודל אידיאלי למחנה נושא הוא בין 35-45 איש. ככל שיש לך יותר אנשים אתה יכול להרשות לעצמך יותר פעילויות, מבלי לגרום לחברי המחנה שלך לבלות כל רגע נתון בתפעול המחנה. קבוצה גדולה של אנשים זה מאגר אנושי גדול לביצוע משימות לקראת, בזמן ואחרי האירוע, וזאת גם משפחה גדולה, וזה תמיד כיף. אם תבקשי ממני לבחור בין מחנה של 20 איש למחנה של 60 איש, הדבר היחיד שיעניין אותי בפועל זה כמה מאותם אנשים באמת מאמינים ברעיון וחולמים את המחנה .”

גם גבי מנהלת הלינדי קאמפ מדגישה שאסור להתפשר על איכות האנשים. “בהתחלה, חששתי שלא יצטרפו מספיק אנשים אז הסכמתי לצרף כל אחד, אבל חודש לפני המידברן התחלתי להיות ממש קשוחה. כל אדם שהתלהב מעניין המחנה ורצה להצטרף – עשיתי לו שיחת הכנה, ואמרתי לו שההצטרפות חייבת להיות בתנאי שבאים להקמה ושלוקחים תפקיד, שעושים משהו. מי שזה התאים לו הגיע, ובאמת בזכות זה הגיעו אליי אנשים מדהימים שזה סחף אותם והם באמת נתנו מעצמם”. זה לא משנה אם יהיה מחנה גדול ותקציב גדול ,אם חצי ממנו אנשים שאין להם תפקיד, שרק רוצים שיהיו להם תנאים טובים במדבר – זה מביא רק נטל.”

להיות הפיה של פינוקיו

“מקימי המחנות הם האנשים שלוקחים את עשרת העקרונות והופכים אותם למשהו אמיתי,” אומרת לילך גבעתי, האחראית על מחלקת מחנות הנושא במידברן 2016″, כאשר מחנות מגשימים את החלום של עצמם וחולקים אותו עם אחרים, נוצר מגוון של חוויות שפותחות את הלב ומאפשרות לכל אחד להרגיש בטוח לבטא את עצמו רדיקלית, וזו המתנה הכי גדולה שמידברן נותן לבאי העיר.”

איזו עצה את יכולה לתת למי שמתחיל מאפס?

“אם יש לך חלום להרים מחנה, אך מעולם לא עשית זאת, תתחיל בלבנות צוות קטן, כי זה המון עבודה. דבר עם חבריך, פרסם בקהילה שיש לך חלום למחנה, ותאסוף את הקבוצה הקטנה שתהיה איתך במסע הזה. תצטרף לקבוצת מחנות הנושא ותציג את עצמך לאנשים. בחודשים הקרובים תתעורר כאן שוב קהילה מדהימה של מנהלי מחנות שבה כולנו נתמוך נעזור אחד לשני עד שכל אחד מאיתנו יקים את החלום שלו בעיר הזמנית שלנו.”

שיקוף תהליכים בהפקת מידברן 7.12.15 // ניר אדן

$
0
0

היי חברים,

אני מקווה שכבר התרגלתם ל”חלון” – טור השיקוף הישיר שלי אליכם. אם לא אז בכל דב מדבר שייצא אליכם, אני מקפיד לשקף לכולכם על חלק ממה שמתרחש מאחורי הקלעים.

כמה מילים על שקיפות:

על פניו אי אפשר למצוא את המילה שקיפות בעשרת העקרונות, אבל בעיניי שקיפות כערך מופיעה בין עשרת העקרונות, כיוון שהמשאב הגדול ביותר של מידברן הוא ההון האנושי, כלומר כולנו, ובדיוק מהמקום הזה חשוב שתדעו מה קורה. כשמבינים יש סיבה לרצות להיות חלק ממשהו.

אירוע מידברן 2016

פרסמנו את תאריכי מידברן הקרוב, חדי העין, בטח שמתם לב שהאירוע ימשך 5 ימים, לא הארכנו אותו השנה והסיבות הן בעיקרן שתיים:

הראשונה היא פיננסית – מידברן הוא אירוע שהפקתו יקרה פי כמה וכמה מכל אירוע רב משתתפים אחר, וזאת משום שהרישוי שלו מורכב ויקר מאוד. אנו נדרשים למהנדסים ויועצי בטיחות, ואם בא לכם לצלול פנימה ולהבין עד כמה יקר, אתם יכולים לקרוא את דוח השקיפות שפרסמנו לא מזמן.

הסיבה השנייה, שמתנוססת כמעט בכל מחלקות ההפקה של מידברן היא שהיו חסרים לנו מתנדבים, הן לתהליך ההפקה השנתי והן באירוע עצמו.

כן יש רצון שמידברן יהיה אירוע בן שבוע ימים, ואני מאמין שעם הזמן נגיע לשם. קשה לי להעריך במדויק את גודלו של האירוע מבחינת כמות משתתפים, ומה שמוליך אותנו בשיקולים הם בין היתר היכולת לקיים צוות מתנדבים חזק, שמירה על מחיר כרטיס, שלא יתייקר מדיי והכי חשוב – גדילה אורגנית לצורך שימור קיום עשרת העקרונות וערכי התרבות. אני יודע שלחלק מכם העיר הזמנית האחרונה שבנינו היתה רוויה במשתתפים שהגיעו פחות מוכנים.

טרם קיבלנו החלטה סופית לגבי מיקומו של האירוע הקרוב ואנחנו בוחנים מספר מצומצם של אפשרויות.

פרויקט “בית מידברן

בחודשים האחרונים כפי שכבר עדכנתי אנחנו מנהלים קשר מאוד קרוב עם עיריית בת ים, שמוכנה להקצות עבורנו בניין בו יוקם בית לקהילה. הועד המנהל של עמותת מידברן, ומתנדבים נוספים מהקהילה, מעורבים בפרויקט הזה מקרוב, ובשבועות הקרובים אני מקווה שנוכל לבשר לכם שיש לנו בית חדש, ותוכלו לבוא ולשים רגליים על הספה.

ב26-28/11 ערכנו בבניין את ההאקתון הכי גדול שהתקיים במידברן אי פעם, ופותחו שם לא מעט רעיונות יצירתיים, בניהם אפליקציה לטרמפים, אפליקציה של גמד-ענק, אתר אינטרנט חדש, פיתוח מערכות טכנולוגיות למחנות נושא ואמנים ועוד ועוד… ראש עריית בת ים הגיע לטקס הצגת הפרויקטים ובירך אותנו על העשייה.

מפגש התנעת מידברן 2016

ב7 בדצמבר בשעה 19:00 אנחנו ממשיכים את המסורת של אחד מאירועי ההשראה החשובים של הקהילה – מפגש התנעת מידברן 2016.

מטרות המפגש הן: מפגש פנים מול פנים של חברי הקהילה, עדכונים והעברת מידע לחברי הקהילה (גם עמותה וגם הפקה), וכמובן השראה וקריאה להשתתפות.

המפגש מיועד לכולם ומניסיון אישי שלי הוא מאוד מיוחד.

נתראה בקרוב.


השפה החזותית של מידברן // חן זיו

$
0
0

הי, אני חן, לפעמים זיו, לפעמים פח, תלוי באיזה מצב צבירה אני.
מידברן היא אהבה ממבט ראשון בשבילי. מבט ראשון, אבל עתיק, של מליוני שנים.
כל כך מוכר ושורשי. משפחה. שבט. בית.
חזרתי לעצמי עם כל החלקים שבי והתאהבתי מחדש.
התגעגעתי לעצמי מאד, מאד, עד שהגעתי.
אני מלאת הודייה.

למרות שאני מנסה עדיין להגיד שאני תיירת… זו כבר בדיחה.
אני כל כך מושקעת בפנים, זה כוח בלתי נמנע ליצור יחד. זה מדבק.
החבורה הגדולה הזו שמורכבת ממכלול פסיכי של דמויות, שלא הייתי מוצאת בשום מקום אחר,
בוראת לעצמה בועה, זו שחלמתי עליה מיליון שנה. איך אפשר שלא להצטרף לזה?!

בהתחלה לא ממש אומרים מה אתה עושה בחיים. כי אתה קנווס, ואתה רק יצור שמח ומחבק
ולאט לאט זה יוצא. היכולת לעזור במה שאני טובה בו בערה בי. ומטבעי אני נותנת מה שיש.
במידברן הראשון הגעתי לקאמפ טדי-ברן כחודש לפני הארוע, תיירת,
וכבר שנכנסתי רציתי לתת לבית שאימץ אותי. ייצרתי לוגו חולצות וקשקושים.
אחרי הארוע המכונן הזה, עברה שנה עמוסת אירועים, מסיבות קונספט,
תפאורה, ארועי קהילה, פרחתי, קשקשתי בזנב ועשיתי כל מה שחלמתי (כמעט, הייתה איזו מסיבת פורנו שאמרו לי די, אז די)
במידברן השני כבר יצרתי לי בית, עם כל מה שאני הכי אוהבת וניהלתי את קאמפ פוסינימה וזהו הוגדרתי רשמית כאזרחית העיר.

אחרי שנים רבות בתחום הפרסום כקריאטיב דיירקטור, בקמפיינים חובקי עולם. לא רציתי לעסוק בזה יותר.
הרגשתי שאין תכלית אמיתית בעשייה הזאת עבורי. לא משנה פרסים ולא משנה טייטל, רציתי משהו משמעותי!
פיצוח של קונספט ומחקר, זיכוך לכדי שפה, צורה, משפט, שיידברו לכל כך הרבה אנשים באופן ברור והשראתי, זו עבודה אקסטטית.
ברמה של זרמים בכל הגוף ברגע שמגיעים לזה. ביני לבין עצמי. אבל לא יכלתי עוד עבור חברות גדולות ומסחריות.
תכלס כמה שנים אפשר לצלם את בר רפאלי ולהלביש אותה ;) ?!

ואז הגיע מידברן. אין בוסים, אין אגו (חוץ מהקטע הבריא שבאגו)
אין פילטרים, אין זלזול, רק קבוצת אנשים שמאמינים בעולם טוב יותר ועושים אמנות יחד. הכל יחד.
וואו איך הם מצאו אותי. ליצור באווירה כזאת, זה הכי פתוח שאפשר.
זה לשפריץ החוצה את כל הטירוף וכל היצירה שבי ולהנות מהדרך.
ויש לחץ ורצינות ועומק וכישרונות. אבל זה משמעותי וזה שלי וזה של השבט שלי.

השנה עבדתי על השפה החזותית של מידברן אברא-כדברא.
שזה לא אומר כלום וזה אומר הכל.. הייתי בלחץ אמיתי. שקשקתי.
כי אני לא צריכה לרצות סוללת מנהלים של חברה גדולה, או מנהל משרד פרסום, או יהודי עשיר אמריקאי.
אני צריכה להגדיר לעצמי בצורה הכי מזוככת מה זה מידברן אברא-כדברא
וקהילה שלמה אמורה להבין את השפה הזאת, לדבר אותה, ליצור אותה, לאהוב אותה ולעוף! מלחיץ.

ואז חושבים פשוט. כי אנחנו בפשטות. בהירות. ומכל הצורות שעברו לי בראש הייתה אחת שהתעקשה.
המשולש הזה היה חתיכת מחקר, של מיהו המשולש שלנו, מה מגדיר קהילה, קסם, מיידיות, הדדיות.
המשולש של הלוגו הנבחר, בהגדרתו הטהורה הוא – ״הבלתי אפשרי הוא אפשרי״
כי מה שיוצא לי מהבטן בצורה כל כך טהורה, הוא האמת שלי. וחיבור שלי לקהילה בא משם. ואצלנו הכל אפשרי!
וזהו אני הולכת לקעקע אותו עלי השבוע. פשוט ככה.

השנה אנחנו הולכים לעשות קסמים יותר מאי פעם. אנחנו נדבר קסם בכל הרמות,
תעופו הכי גבוה, מחכה לכם בחצי הגובה. נמשיך יחד.
תודה. אוהבת אתכם. אוהבת אותנו.

לצפייה בשפת במותג, לחצו על הקישורים הבאים:

שפת מותג אברא-כדברא 1 שפת מותג אברא-כדברא 2

על ההשראה שלנו // גור זיו

$
0
0

אז נתבקשתי לשתף בחווייה האישית שלי בתהליך ניתוח התמה והכנת המצגת לראשי המחלקות
בצוות ההפקה. לפני שאתחיל בתיאור התהליך אני רוצה שתכירו אותי קצת, אז כמה מילים עלי ועל
רומן מרגש שמתקיים ביני ובין מידברן מאז שנשבתי בקסם הקהילה.
אני גור, בן 45 מת”א, אב לשני ילדים. בזמן שנותר לי, כשאני לא עוסק בעינייני מידברן. אני מפתח
כלים, תוכן וקריאטיב בחברת הפקה, מעצב ומפעיל תאורה, במה ווידאו במופעים, מייסד ומתווה
דרכה של חברת סטראטאפ וסקיפר בכדי לנשום.
בעצם , אני סטוקר של ברנינגמן משנת 2003, השנה בה נחשפתי בפעם הראשונה לתופעה, כמעט
ראיתי, כמעט טסתי, כמעט השתתפתי כבר 11 פעמים, הכל קרה וזה תמיד התפספס והיה רק כמעט.
אני מאמין שהשנה זה כבר לא יהיה כמעט וזה יקרה סוף סוף.

וכך זה מתחיל. המידברן הראשון שלי היה בשנה שעברה, נשאבתי בעוצמה מהרגע שנחשפתי, מיד
ידעתי ורציתי לעשות. ניהלתי את מחלקת התפאורה במסיבת הדיקומפרשיין ולפני מספר שבועות
הסכמתי לקבל על עצמי את תפקיד מהנדס החזון במידברן 2016 שזה אומר לנהל מחלקה לא
ידועה שלא היה כמוה במידברן וגם אין כמוה בברנינגמן,
מוגדר שתפקידה הוא לקחת את התמה שנבחרה ולעטוף בה את כל האירוע, מהרגע שחבר קהילה
יכנס בדרך המובילה אל הגייט ועד שיצא ממנה בסיום האירוע אנו צריכים לדאוג שהתמה תיגע בו
דרך ליטוף או בעזרת מהלומה, שיחוש אותה, יבין אותה ויקבל השראה לפעול על פי החזון הצפון
בה. עכשיו גילוי קטן שחששתי מאד לחשוף כי זה עלול להישמע לא אמין, אך מכיוון שזה נחשף כבר
רישמית באירוע ההתנעה אז אגלה זאת גם פה. את התפקיד לקחתי על עצמי לפני תהליך ההצעות
ובחירת התמה, ללא כל ידיעה או ניחוש מה התמה שתיבחר לבסוף. כשהקהילה התבקשה להציע
תמה ולשלוח את הצעותיה, באחד הלילות התלושים, לפתע הבליחה בראשי מילה, משום מקום, ולא
הייתי כלל בעניין התמה באותו רגע, כך פתאום. המילה שהבליחה, כפי שאתם בטח מנחשים, היתה
אברא-כדברא, מיד מלאתי את הטופס ושלחתי אותו והשאר היסטוריה… יש זיווג.

עד כאן ההקדמה וההכנה ומפה מתחיל תהליך העבודה, המילה אברא-כדברא נבחרה כתמה, אני
ידעתי כבר מה פירושה,איך היא קשורה ומה היא צופנת בתוכה, כי הרי אני הגשתי אותה וכעת כשלב
ראשון, עלי לבצע תחקיר עומק ולהעביר את הידע והתובנות שארכוש אל חברי בצוות ההפקה.

מה שתפס אותי בהפתעה גמורה היא שרוב האנשים כלל לא יודעים שמקור המילה הוא ארמי/עברי
ופרושה בהיר וברור מיד לכל מי שמבין עברית, מאד התרגשתי לראות ולקרוא את התגובות לגילוי הזה,
מבחינתי זה היה צעד ראשון ועוצמתי מאד במסגרת תפקידי, שלב החשיפה והגילוי.

אחת מתכונותי הבולטות היא האובססיביות בה אני שוקע בנושא מסויים, מהרגע
שהתחלתי אין לי מנוח, זה כל הזמן מקרקר לי בראש, בכל מקום ובכל זמן, זה כמובן מתערבב לי בכל
עיסוקי ופתאום חברות וגופים שאני עובד עבורם החלו לקבל פרזנטציות והצעות הכוללות
קסמים, לחשים וכשפים, לעיתים תלושות לחלוטין מהקשר אך אברא-כדברא מנצנצת בראשי כל הזמן,
לא מרפה ואני די נהנה מזה. אמרתי כבר- אובססיה.

לי עוד זכורים הימים שבהם האובססיות האלה לקחו אותי לימים ארוכים בספריית בית אריאלה,
מסעות בחנויות ספרים וארכיונים. כמה טוב עכשיו כשכל זה קורה מהספה שלי בבורדל, מקלדת, מסך
וענני מידע חופשי, מר גוגל מספק לי את התשובות ולעולם לא מתעייף וסוגר.

ככה זה מתרחש אצלי –

אורות הבורדל מעומעמים בכחלחל עם נגיעות של אדום, מוזיקה מכשפת, גלקסיות ואלפי כוכבים מעלי,
ריח פאצ’ולי במבער השמן, נגיעה של עשן השראתי ואני באווירת אברא-כדברא, מחפש את מקור המילה,
מתחיל בוויקפדיה וכעבור מספר שעות מסיים בויכוחים סוערים בפורומים הזויים, שני לילות בהם אני מבין
שאין כל הסכמה או ידיעה מהיכן הגיעה המילה ומאיזו תרבות היא נבעה, כולם מנסים לנכס זאת לעצמם
וגם כשזה כבר מנוכס לתרבות מסויימת אז עדיין יש ויכוחים פנימיים על הפירוש והכוונה. לי ולמטרתי הכי טוב
עם זה ככה, הכל פתוח, הכל אפשרי ואפשר לקחת את המילה למקום שהכי תתאים לנו, אני מפרט
את התאוריות הבולטות למקור המילה ומוביל לפירוש שהכי נכון לנו כקהילה ושלדעתי האישית,
הוא אכן מקור ופירוש המילה. פתאום אני גם כותב בארמית, מאד מרגש לכתוב את האותיות האלה
שאף אחד כבר לא כותב, הן חייכו אלי.

בשלב הבא אני מציג את הפרשנות ומחבר אותה אל הערכים של הקהילה, אל העקרונות, וזה מתחבר
כמו כפפה, זורם בטבעיות, כאילו אברא-כדברא נוצרה במיוחד עבור קהילת מידברן.
אברא כאדברא – אנחנו מדברים את העקרונות ואנו בוראים את המציאות כפי שאנו מדברים, אברא-כדברא,
קל להבין וקל להסביר, אנו חיים את זה במידברן.

כעת מה עושים עם זה? עלי להוריד את התמה אל הקרקע, מהרוח אל החומר, לתת כלים והשראה
לכל מי שיוצר את הקסם שנקרא מידברן.

כאן יש שלב שאני מאד אוהב בתהליך, יצירת ענן המחשבות, האסוציאציות, הענן הקודם שהכנתי בנושא
מסע בזמן לקראת הדיקומפרשיין הודפס על פרספקס ותלוי מעלי בבורדל. משחק אסוציאציות, מתחיל
במילה אברא-כדברא וכותב מילים, בלי לחשוב, מהר, אני עושה את זה באנגלית, קל לי יותר, יש אוצר
מילים גדול יותר, כאן נפתחים עולמות ההשראה, כל מילה היא עולם, חושי, פיזי ופילוסופי.

בשלב הבא בחרתי כמה עולמות לדוגמא, המוחשיים ביותר, שניתן להנגיש בקלות ושלדעתי יתנו קצה חוט
לכל מי שרוצה ליצור ולפעול ברוח התמה, לכל עולם הצמדתי הסבר ורצף של תמונות השראה, כאלה
שבעזרתן ניתן לפתוח דלתות וחלונות במזרקת הדימיון. חיפוש התמונות המתאימות הוא תהליך מורכב,
גם בגלל השפע והניסיון לא להיות מובהק וברור מדי ובעיקר בגלל הנסיון להיות מאוזן, אז שתדעו,
לא קל למצוא תמונות של נשים סביב הנושא, למצוא תמונות שהן לא מחפיצות ולא פוגעניות, השתדלתי,
זה הכי טוב שיכולתי. וכן, לאחר ההצגה קיבלתי הערות בעניין, למרות שממש ניסיתי לאזן.

אז הגיע זמן התחקיר התרבותי, אילו שימושים נעשו באברא-כדברא בתרבות המודרנית? כאן הפתעה,
המילה המפורסמת הזו שחוצה שפות ותרבויות, כמעט ולא הופיעה. ישנו השיר של “סטיב מילר בנד”
ועוד שירים ספורים ונדחים בשפות אחרות, איזכור בכמה ספרי קומיקס, הארי פוטר, בגס באני וזה פחות או
יותר זה. אותי זה הדהים כי הייתי בטוח שהמילה הזו נטחנה עד דק, אז ממש לא ומידברן עומד לעשות
את אחד השימושים המשמעותיים ביותר במילה אברא-כדברא בתרבות המודרנית, אותי זה מרגש ומלהיב !

זהו, המצגת מוכנה וכרגיל, אני עובר עליה ומגלה שיש בה מעל 100 דפים, הרבה יותר מדי, לא רוצה
להעניש את חברי בהפקה ונכנס לשלב ההדחות, צריך להדיח לפחות 30 דפים, אכזרי, כואב, אך אין
ברירה, לילה של מאבק ובבוקר ניצחון, “רק” 75 דפים, באמת שנסיתי, לא יכולתי לוותר על עוד דפים,
כנראה בדיוק כמו שיקרה לי עוד רגע כשאקרא את מה שכתבתי כאן, שוב לילה של מאבק לצמצם,
גם כאן לא יהיה לי פשוט.

אז הכנתי מסע, מסע בנבכי המילה אברא-כדברא שהיא התמה שלנו, מסע שאני מקווה
שיעניק כלים וימלא בהשראה את מי שיצלח אותו, השראה שתגרום לו לברוא את המציאות שלו,
לברוא את הקסם שלנו, לברוא את מידברן 2016.

שיהיה לנו בהצלחה,
אברא-כדברא.

לצפייה במצגת ההשראה, לחצו על הקישורים הבאים:

מצגת תמה אברא-כדברא חלק 1
מצגת תמה אברא-כדברא חלק 2
מצגת תמה אברא-כדברא חלק 3
מצגת תמה אברא-כדברא חלק 4

שיקוף תהליכים בהפקת מידברן 27.12.15 // ניר אדן

$
0
0

מידברנרים יקרים,
חודש גדוש ועמוס ויש לי מלא חדשות:

מפגש התנעה מידברן 2016

ב7 בדצמבר ערכנו את מפגש ההתנעה המסורתי השלישי של מידברן.

• הצגנו את המבנה הארגוני המחודש של עמותת מידברן, עדן אוריון (יו”ר העמותה) הציג את התהליך הארוך והמוצלח שעוברת העמותה בנושא ייעוץ ארגוני וחשף את חזון העמותה:

“לעודד וליצור מרחבים חווייתיים מבוססי השתתפות, המעוררים השראה ומניעים להתפתחות חברתית, סביבתית ותרבותית”.

• הכרנו את מנהלי המחלקות, התחומים והמערכים של מידברן 2016 – כ-25 מתנדבים, מעוררי השראה, שחשפו כל אחד סוד אחד אישי.
• הקרנו בהצגת בכורה קטע מתוך הסרט הדוקומנטרי של איה זלמנסון על משבר הרישוי במידברן אשתקד ולכולנו היה עור ברווז.
• מנהלי המחלקות גייסו המון מתנדבים והדרך אל מידברן 2016 נראית בהירה ומבטיחה.

אם מתחשק לכם לראות את המבנה הארגוני המפורט של עמותת מידברן – לחצו כאן 

מדיניות כרטיסים

במפגש הצגנו את שינוי המדיניות של העמותה בנושא כרטיסי הוקרה וכרטיסים בכלל, וכדי לתמצת את הנושא, אספר כי מיד לאחר מידברן 2015 הקמנו את “וועדת התמהיל”, שתפקידה היה לעסוק בנושא השתתפות ומאמץ קהילתי אל מול נושא הכרטיסים.

הוועדה, שהורכבה מנציגים מתחומי מחנות נושא, אמנות, מתנדבים וארגון עמותת מידברן, הגיעו למסקנה כי יבוטלו לאלתר כרטיסי ההוקרה אבל זה יעשה בהלימה עם הנגשת האפשרות לרכישת כרטיסים לאלו שמעורבים ומתנדבים.

אנו גאים לומר שההחלטה הזו היא מהקשות שעשינו, אבל אנו שלמים איתה, ומאמינים שהיא תביא את הקהילה שלנו למקום ערכי נכון.

תכנית הכרטוס של מידברן 2016 כוללת תעדוף בנגישות לכרטיסים למחנות נושא, אמנים, מתנדבים ואנשי עשייה. על ידי כך נשמר תמהיל נכון של מידברנרים אל מול משתתפים חדשים (התמהיל המומלץ הוא 65% מידברנרים).

אני מציע לעקוב אחרי הפרסומים בנושא הכרטיסים, שיתחילו ממש בעוד שבוע. הפרסומים ישוקפו דרך דב המדבר – אם אתם לא עוקבים קבועים של הדב- כדאי לכם להיות!

קשרים אסטרטגיים ומשאבים

מתוך ההתנסות במידברן 2015, הבנו כי אנו זקוקים למחלקה אורגנית במידברן, שתעסוק בקשרים אסטרטגיים ומשאבים, על כן, הקמנו מחלקה כזו במידברן (הוצאנו קול קורא), וגיורא ישראל נבחר לתפקיד, ובימים אלו בונה את המחלקה. בין תפקידיה של המחלקה: יצירת לובי ולגיטימציה לקיום אירוע מידברן בישראל, הבאת משאבים אנושיים וכלכליים, הקמת מערך גיוס והפקת אירוע גאלה גדול בחודש מרץ.

פרויקט בת ים

אז ואוו, יש התקדמות ואנחנו אופטימיים.
אנחנו מגלים שותפים מדהימים, שרוצים לא פחות מאיתנו שלמידברן יהיה בית בבת ים, ואני שמח לעדכן שאנחנו במגעים מתקדמים עם העייריה בנושא “בית מידברן”.
אמשיך לעדכן אתכם בנושא.

אברא-כדברא זה קסם?!

עצרתם לרגע לחשוב מה עומד מאחורי התמה?
מעניין אתכם לקרוא עוד ולגלות את העומק והעשייה שמאחורי התמה?

אתם מוזמנים למסע מדהים שישאיר אתכם נרגשים –
גור זיו (הוגה התמה) וחן זיו (יוצרת ספר המותג/חזון) מעניקים הצצה מעניינת לאברא-כדברא.
הוראות הפעלה: הכניסו את שקית הפופקורן למיקרוגל וכוונו על 3 דקות, מוכן ? יופי ! המשיכו…
למצגת התמה - לחצו כאן
לספר מותג / חזון - לחצו כאן

מבזק אירוע מידברן 2016

אז הנה ריכוז של כמה עובדות על אירוע מידברן 2016:

·       שאיפתנו היא שאירוע מידברן 2016 לא יוגדל מבחינת כמות המשתתפים.
·       אנחנו מחפשים לוקיישן חלופי, אבל נערכים לחזור ללוקיישן הקודם, עם התייחסות לנושא צירי גישה ושיפור

 אלמנטים שהוצגו בדוח השקיפות של העמותה.

·       קרן האמנות של מידברן תגדיל את גובה מלגות האמנות בכ-25%.
·       עמותת מידברן תפתח שני מסלולי כרטיסים למעוטי יכולת – מסלול מעוטי יכולת למתנדבים ומסלול מעוטי יכולת

למשתתפים רגילים.

·       בכוונת צוות הרישוי של מידברן להגיש בקשה לנוכחות ארט קארס באירוע (חייבים למצוא לזה שם בעברית).

נתראה בדב הבא.

מי מנהל אותנו? // ליה (ליאת) רוטנר

$
0
0

כתבה שנייה בסדרת כתבות על מחנות הנושא

גבי, דניאל ויערה נכנסו לתפקיד ניהול המחנות מבחירה או מתוך השתלשלות העניינים. אצל גבי זה משום שהיא הקימה את המחנה, אצל דניאל זה משום שמבין ארבעת חבריו, הוא היה יחסית משוחרר ועם היכולת והאנרגיות לטפל בתהליך הזה, “היו תקופות שידעתי, שאם אני לא אגרום לזה לקרות, לא יהיה מחנה באירוע הברן הקרוב”, הוא מסביר, “בשביל שמחנה יתקיים – צריך לדחוף לזה.”

ולפעמים, התפקיד בוחר אותך, כמו אצל יערה, “כשהגענו למחנה שיטהול, היה לו חזון ברור, כיוון מוחלט ומספיק אנשים שמאמינים בדבר הזה, אבל מעט זמן פנוי ומעט מאוד ידע בקרב הקבוצה בניהול והפקת משהו בסדר גודל כזה. אז חשבנו על רעיונות, אספנו כסף, התחלנו לעבוד, ולאט לאט מצאתי את עצמי, ביחד עם החברה שהביאה אותי למחנה ועוד כמה אנשים, מנהלת את המחנה. זאת הייתה חוויה משוגעת, שדרשה ממני המון זמן, אנרגיה, כוח נפשי, רצון כנה ואמיתי להצליח, אמון ברעיון, סבלנות, סובלנות ואהבה לעוסקים איתי במלאכה, בתוך המחנה ומחוץ לו, ושבסיומה הייתי מאוד גאה בתוצאה הסופית ומאוד מובטלת, כי פוטרתי מעבודתי חודשיים אחרי…”

איך התחברת למחנה מהתחלה?

“במידברן 2014 חברה טובה הציעה לי שנלך, והחלטנו לקחת חלק במחנה נושא בעיקר כדי לא למות במדבר. את שיטהול היא בחרה, ואני נורא חששתי להיות במחנה שחרט על דגלו שנאת חינם, סליזיות וקיצוניות כללית. פגישת ההפקה הראשונה של שיטהול גילתה לי שיש כמות לא מבוטלת של אנשים שחושבים שזה מצחיק ללעוג לטאבו, שמאמינים ברעיון, שרואים בשיטהול לא רק את חור התחת העתידי של הפלאייה, אלא גם את המקום שבו הכל מותר ואף אחד לא יגיד לך שלא. המקום שבו מותר להיות שמן, מכוער, טיפש, שבו מותר לצחוק על המגרעות שלך, של אחרים ושל הסביבה ביחד”.

זה לא תמיד קל להיות מופקד על כמות גדולה של אנשים, גם במחנות הקטנים יותר צריך תמיד לשים לב, לפקח ולהיות דרוך וערוך למה שקורה, אבל כשיש זרימה והבנה בין החברים, הדברים פשוט קורים.

“לא זכורה לי בעיה שהייתה בין אנשי המחנה”, מספרת גבי, “בסופו של דבר, היינו בסך הכל 20 איש במחנה, והייתה תחושה מאוד משפחתית. הכרנו את כולם. מתוך 20 האנשים, 5 אנשים פשוט נעלמו או עשו את המשמרת שלהם והלכו ולא באמת הורגשו במחנה, חלק מהם, באמת אנשים שהגיעו רגע לפני המידברן, אבל זה לא גרם לחוסר תפקוד במחנה.”

“הייתה פעם אחת”, מספר דניאל, “שמישהו מהמחנה שלנו לא פעל לפי עיקרון ההסתמכות העצמית, יותר מדי הסתמך עלינו, עד לרמה של טרחנות כמעט. אז פשוט לקחנו אותו לשיחה, בצורה הכי חברית ופתוחה שאפשר, והוא באמת לקח את זה למקום טוב, והבין והכל השתפר מאז. זה גם עניין של איך לפתור את הדברים בתוך הצוות.”

עליות וירידות

“כל כמה שבועות הייתה לי נפילת מתח”, מודה גבי, שהקמת הלינדי קאמפ היתה יוזמה ותכנון שלה. “בהתחלה נעזרתי בחברה מקסימה שפרשה, אחר כך החלטתי להמשיך לבד. העמסתי על עצמי הרבה וזה יצר אצלי קריסה, כי זה קשה להיות לבד במערכה הגדולה הזו, שאתה צריך לשלוט בכל כך הרבה דברים בו זמנית.”

“הימים שלפני האישור הבטיחותי של המחנות היו מורטי עצמים בשבילי,” מספרת יערה, “בגלל שעד היום לפני, לא היה לנו ציוד מטבח כולל כלב גז, ולא ידענו איך כל העסק יסתדר בסוף, אם בכלל, והגעתי לעיר בלילה שלפני, באמצע הלילה, בלי שום ידע על מה מצב המחנה. למחרת בבוקר קמתי ועברתי את המחיצה בין השטח הפרטי והשטח הציבורי של המחנה, ומולי בקו ישר ראיתי את ה”מן”, בסלון שלנו ישבו אנשים ודיברו, הבר השמיע מוזיקה רועשת שלא מתאימה לבוקר, ואנשים התלוננו על הבלאדי מרי. זה היה עבורי הרגע המרגש ביותר במידברן 2014. השיטהול פשוט קרה. הוא עבר מלהתקיים במוח שלי ושל 50 חברי המחנה האחרים, למציאות, וזה שווה הכל.”

גם גבי מתארת איך מרגע של שפל באה העלייה והאנרגיות המדהימות בעקבותיה, “אני זוכרת מן שיחת נזיפה, שאריק ממחנה אין-הולדת עשה לי, שזה בלתי אפשרי לעשות את זה לבד… כשכמעט התייאשתי… ואז, כמה ימים אחר כך, הייתה פגישת מחנה שיזמתי, ובאתי בהכרזה שאם זה לא יקרה, זה לא יקרה. בפגישה הזו, פתאום כל כך הרבה דברים עפו אנשים לקחו על עצמם תפקידים, ופתאום הייתי סוף סוף במקום הזה, שרק מפקח על דברים שיקרו, ולא זו שמנסה להרים את הכל.”

דניאל מסכם: “הרגעים האהובים עליי ביותר היו השיחות בלילה שעושים במחנה, כשכל אחד מספר איך עבר עליו היום ומה ראה בפלאייה. אני זוכר בוקר אחד אחרי לילה שכולנו היינו מחוץ למחנה בהרפתקאות שלנו… ואז בבת אחת, משומקום, חזרנו כולנו מארבעה כיוונים שונים אל המחנה. נדהמנו מצירוף המקרים הזה… זה היה רגע שלא אשכח. מהדברים הקטנים האלה נוצרים לך הזיכרונות הטובים ביותר של מידברן.”

גורמים לזה לקרות // גיורא ישראל

$
0
0
צילום: אילנית תורג'מן

מידברן הוא לא פסטיבל, הוא גם לא אירוע במובן הרגיל של מפגש עם התחלה וסוף. אפילו המילה פרויקט, מרגישה לפעמים לא מספיק מדויקת. בעייני מידברן היא תנועה- תרבותית, חברתית, תפיסתית… היא מניעה אותנו להיות שותפים פעילים בתוך חיינו אנו, היא מעודדת אותנו לחיות חיים של נתינה וקבלה, אפשר גם להגיד שהיא מעוררת בנו את ההשראה לפנות אל הצדדים הטובים יותר שבנו.

העמותה שלנו, ההולכת ומתייצבת, מתחילה להכיל תובנות אלו גם בראייה האסטרטגית שלה – אנו שואפים להפוך את מידברן למנוע של עשיית טוב, בית לפרויקטים חינוכיים וחברתיים ברוח עשרת העקרונות, בית לקהילה היוצרת, הגדולה ובשאיפה גם המשפיעה ביותר בישראל. כדי להגשים חזון זה אנו צריכים משאבים. משאב הוא כל כלי העומד לרשות אדם או קבוצה לצורך מימוש רצונם. המשאב החשוב ביותר שלנו הוא הקהילה והקהילתיות, אך לא די בהם, אנו זקוקים גם למשאבים חומריים, לכסף, למאזן חיובי, אנו זקוקים לקשרים, ללגיטימציה מהרשויות, אנו זקוקים לתומכי חזון… אלמנטים קריטיים שיעזרו לדחוף את העגלה המשוגעת שלנו קדימה.

במסגרת המאמץ הזה, הקמנו מחלקה חדשה – המחלקה לקשרים אסטרטגיים. המחלקה תרכז את כל התחומים הללו. החל משיתופי פעולה, שיציפו את עשיית הטוב בקהילה, ריכוז קשרים מקצועיים נחוצים, קשרי חוץ, וכלה בבניית מערך גיוס המשאבים של העמותה. בחזון המחלקה החדשה, כל ברנר, בארץ ובעולם, שירצה לתרום למאמץ המשותף, יוכל לעשות זאת. מטרת המחלקה היא לשמש גב תומך לכל יוזמה או פעולה של העמותה, לעודד ולחזק מנהיגות ומובילות בקרב הקהילה ולהוות עמוד שדרה להגשמת חלומות.

בשבועות ובחודשים הקרובים, אנו נפתח את אפשרות גיוס התרומות והמשאבים בפני הקהילה, כך שכל אחת ואחד מאיתנו יוכל לקחת חלק. בנוסף, בחודש מרץ, נערוך אירוע גאלה שיגייס את המשאבים הנחוצים לקרן האמנות של מידברן, ויהיה הבסיס לאמנות שתוצג השנה בפלאייה. בראייה ארגונית, עוד משאבים פירושם יותר כסף לקרן האמנות, יותר תמיכה ביותר אמנים ופלאייה עשירה במיצגים ויצירה. עוד משאבים פירושם יותר אפשרויות לפרויקטים ויותר אמצעים איתם ניתן לעבוד.
אם גוף חזק הוא גוף שלרשותו כל המשאבים שהוא זקוק להם, כולי תקווה שעם הכוונה של כולנו, נוכל לייצב את מידברן כגוף שלרשותו כל המשאבים הנחוצים להגשמת חזון העמותה.

לטובת המחלקה החדשה אנו מגייסים: פרויקטורים, יזמים, מובילי חזון, אנשי עשייה והפקה. אם את/ה מרגישים מתאימים, אנא שלחו פרטים אודותיך ל – ShowMeYourMove@gmail.com

מידברנרות // טל שביט

$
0
0

 

כשעזבתי את חוות רונית ביום שבת בבוקר אחרי שסיימנו לפרק את מנהרת הזמן הייתי כבר  אחרי 32 שעות ללא שינה, אבל בעננים. כשישבנו באוטו, ניסיתי לקלף את שאריות הנצנצים מהגבות שלי וחשבתי לעצמי בעצב – כמה נורא שהפעם הבאה שחוזרים הביתה היא רק ביוני. בתוך מערבולת של עייפות והתרגשות, דמיינתי איזה נהדר יהיה להחיות מחדש את האירוע שהכניס אותי לקהילה המקומית, שהראה לי שאפשר לשרוף גם מחוץ לבלאק רוק סיטי – מידבנרנות 2013.

די במהרה התקבצנו קבוצת מכורות מוכשרות, שרצתה את אותו הדבר כמוני, ברן קטן ואינטימי, אפוף בגוד וייבס וקהילתיות, ברן נטול צופות מהצד. באנו בגישה של – בלי לחץ, בלי דרמות, בואו פשוט נחזור הביתה לכמה ימים ונישאר חברות אחר כך, והצלחנו בזה מעל למה שניתן היה לשער.

התחושה הזאת, שזה לא משהו שקורה לבד, זה לא משהו שצריכים להתמודד איתו לבד, ושיש אינספור אנשים שרוצות לקחת חלק, לעזור ולסגור כל פינה שתעלה – התחושה הזו עברה כחוט השני בכל ההפקה הזו.

קשה להסביר במילים את האופן שבו הכל הסתדר כדי לגרום לאירוע הזה לקרות, לפעמים הייתה לי תחושה שאני מנווטת סירה בים בו כל הגלים רוצים לקחת אותנו אל אותו החוף. נפעמתי מכמות האנשים שרצתה לגרום לדבר הזה לקרות, שהסכימה להשקיע אנרגיה, זמן וכסף, כדי לבנות את הפלא שהייתה מידברנרות. נפעמתי מכמות הכישרון שיש לנו בקהילה, מעומק היכולת של היחידים המרכיבים אותה, מהיכולת של קבוצת נשים (וגברים) ליצור חוויה כה משמעותית לאחרות, ולעשות זאת עם תחושה כזו נהדרת, מההתחלה ועד הסוף.

מבחינתי, מידברנרות היה אבן דרך בהתפתחות של הקהילה. יחד עם הקונטרה-ברן בחודש אוגוסט, מידברנרות הוכיח, שזה לא רק שיש דרישה ורצון לעשות ברנים, שמופקים מתוך ולמען הקהילה, אלא שזה קל. עם כל הפחד והרתיעה מהפקה של אירועים מסודרים, שדורשים עבודה מול רשויות חוק וממשל, ניהול תקציבים גדולים וארגון של חבורת היפים בטבע, מידברנרות מוכיח, ללא כל צל של ספק, שזה פשוט מאוד שווה את זה.

אבל אני חושבת שיש כאן שיעור נוסף – מבחינתי, מידברנרות הייתה בחינה של היכולת שלנו כקהילה להתנהל בעולם שהוא לא נווה מדבר ששייך רק לנו. היא הייתה בחינה של הערכים והפילוסופיה שלנו אל מול מציאות.

את האירוע קיימנו בפארק ירוחם, שנמצא בשולי העיר ושמשמש, באופן המילולי ביותר, כחצר האחורית של תושבי המקום – הפינה הירוקה, שאליה משפחות האזור באות לדוג, לטייל, לעשות על האש בשישי ולטייל ברגל בשבת. הבחירה לעשות את מידברנרות בירוחם נבעה תחילה, פשוט מהניסיון למצוא מקום בו לא נהיה מוגבלות ל-500 אישה בלבד, ונוכל להכניס עוד אנשים שתהיינה מעוניינות לבוא, אבל בסופו של יום, המיקום הוליד אתגר מעניין בהרבה. כך למשל, ביום ההקמות הראשון, חלקנו את הפארק עם 400 תלמידי של”ח צעירים, שניסו לשרוד את הלילה הקר כמונו (רובם, דרך אגב, הוחזרו הביתה בגלל הקרה).

בעיני, בעולם מושלם, לא היינו מסתפקות רק בלחיות לצד אלו שבאו ליהנות מהפארק תוך ניסיון לא להפריע להם. היינו מגיעות הרבה לפני, יוצרות אינטראקציות והזדמנויות עם האנשים שגרים באזור, מציעות דרכים להצטרף ולהשתתף, ובעיקר לא מקימות מתחם ענק בחצר האחורית שלהן, בלי הסבר ועם אמירה שהן לא בדיוק מוזמנות, אבל המציאות מזמנת לנו מיני אתגרים וחוויות, ומבחינתי הדרך בה דברים התנהלו במהלך מידברנרות לא היו יכולים להיות טובים יותר. נכנסו לאירוע לא מעט חבר’ה מהאזור, כי בסופו של דבר, לא גידרנו בצורה מלאה את השטח, וגם השומרים הרבים שנשכרו, לא נועדו למנוע ממבקרים בפארק להיכנס.

יצא לי לדבר עם רבים ממי שנכנסו, יצא לי לראות את האינטראקציות שלהם עם הקהילה שלנו, לבחון איך קאמפ אחר קאמפ מצליחים להכיל אנשים, שברור שלא קראו את עשרת העקרונות ואפילו לא חשבו על להביא כוס. ראיתי איך אנחנו מצליחים להסביר לאנשים מה אנחנו עושים פה, ואיך מתאים או לא מתאים להתנהל במרחב שאנחנו יוצרות. ראיתי איך המציאות שאנחנו מביאות איתנו, מציאות שלרוב מתקיימת רק כאוטופיה, שהיא לרוב תוצר של שפע, מציאות שלעיתים מנותקת מהחיים של רוב האנשים במדינה שלנו, ראיתי באיזו צורה נהדרת היא מצליחה להיפגש עם מציאות אחרת, איך שתיהן מצליחות לחיות ביחד לסופ”ש קצר.

עבורי, הסופ”ש הזה, וכל חודש העבודה שקדם אליו, היה הוכחה שאידיאלים רדיקליים: ברנריים, חברתיים, פמיניסטיים, לא רק שמצליחים לחיות בהרמוניה עם “הדיפולט”, הם יודעים להשפיע עליו ולקרב אותו, גם אם רק קצת בכל פעם.

*כששמעתי שרחפנית בשם אמיליה צילמה את העיר, ושמי שמפעילה אותה היא בחורה נהדרת בשם דנה קינסקי, היה לי ברור שלא יכול להיות אימאג’ מוצלח יותר לפוסט הזה. תודה לדנה על המתנה הנפלאה הזו.

אגדת הנוודים // ליה (ליאת) רוטנר

$
0
0

אגדה מסתורית עם הפתעה בסוף

אם תביטו סביבכם היטב, תראו אותם – חולפים להם בגלימותיהם המסתוריות על הפלאייה, מוכנים לעזור, לכוון ולתמוך. זקני מידברן מספרים שהם נועדו לעשות זאת. אומרים שאם תאבד את דרכך במידברן, יהיה לך אל מי לפנות.

שמעתי אודותם בעודי בתולת ברן במידברן הראשון שלי. בין הקוסמים, הפיות וחדי הקרן, שוטטו להם גם הנוודים. לא באמת זכיתי להכירם. שקועה מדי הייתי בחוויה. אך לאחר המידברן הלך והתבהר לי סיפורם המופלא. סיפור על הכשרה אישית, על מסע, ועל טיולי פלאייה ארוכים ומלאי הרפתקאות וחוויות מעצימות.

הו, חשבתי, לו רק הייתי מכירה נווד אחד מקרוב!

זה כל הקסם

או אז, זהותו של ראש הנוודים נחשפה בפניי, ונדהמתי לגלות כי מדובר בידידי מהפקת הקונטרה ברן, עידן הורוביץ, אותו מעולם לא שייכתי אל עוטי הגלימות הקסומים. הבנתי כי הדברים אינם תמיד כפי שהם נראים על פני השטח, וכך, חמושה בעז רוחי ובלפטופ, ששבק חיים בדרך, נפגשתי עמו על גג טירתו העתיקה במרכז תל אביב, בין טרולי אבן מחופשים לדודי שמש.

“אז… ממתי אתה נווד?” אני ישר שואלת. “מה הוביל להחלטה הזאת?”

“לא בדיוק ‘החלטתי’ להיות נווד, זה פשוט קרה”, הוא עונה. “הרעיון עלה בקהילה, כחלק מהיווצרות מידברן. לברנינג מן יש ריינג’רס, והנוודים הם לא בדיוק כאלה, כי האופי הישראלי הוא אחר. כשקם מידברן הראשון בחרתי ללכת להכשרת הנוודים הראשונה, במקום לרדת ישר לשטח, כי רציתי להיות חלק מהיצירה של הדבר הזה. נוצר מצב בו כמעט כל חברי הקהילה הותיקים היו בשטח ומי שלקח חלק בהכשרה היו בעיקר מצטרפים חדשים לקהילה”.

אני מביטה סביב, שמא אראה את הגלימה הקסומה, וכובשת את רצוני לבקש אותה למדוד, ואז לעוף, או להיעלם.

עידן נחשף לקהילה לראשונה באוקטוברן, בעקבות ידידה שהמליצה לו על האירוע, מאז החל להשתתף באירועים, ולאחר שנהיה נווד המשיך לעשות זאת שוב ושוב . “יש המשכיות משנה לשנה, כי נוודים שאת רואה עכשיו שעברו הכשרה, בדרך כלל ימשיכו בה ובתפקידם גם באירוע הבא”, מסביר עידן את שושלת הנוודים. “הם אותם אנשים שפעילים גם באירועי עמותה רשמיים וגם ביוזמות פרטיות של חברי קהילה, ולכן זה חוט שקושר את כל האירועים האלה יחד.”

אני מדמיינת שושלת אצולה של נוודים עם תורת קודים סודית שעוברת מדור לדור, אך עידן אומר שכל אחד, גם מי שאינו מעוניין לנווד כרגע, יכול ומוזמן לעבור את ההכשרה הזאת.
“בהכשרה לומדים כלים, שלמרות שאתה משתמש בהם במידברן אפשר ליישמם גם בחיי היומיום, הם מסייעים לך לפתור סוגיות בחיים הנובעות מחוסר הבנה, ואתה בדרך כלל מבין דברים אחרת כשאתה משנה את נקודת המבט שלך”, אומר עידן, מוזג לו לתוך כוס שיקוי נוודים סודי ואומר שזה מים.

המסע פנימה

“צריך קצת הבנה בפסיכולוגיה בשביל להיות נווד?” אני שואלת, ולמעשה מתכוונת אם צריך סקסאפיל וקשרים עם סנופקין, אך עידן זורם עם עניין הפסיכולוגיה. “ממש לא. צריך רק פתיחות, להיות בן אדם”.

הוא מוכן לגלות לי על הטרנספורמציה המופלאה, אותה עובר אדם בהפיכתו לנווד. זה עוד חלק מהקסם. כל אדם משתנה בעקבות חווית הנוודות, מי יותר ומי פחות. “גם על עצמי אני יכול להעיד שכיום יש הרבה סיטואציות שאני מסתכל עליהן אחרת. כשאני נתקל בקונפליקט מול חבר, או משפחה, או אח, או חבר לעבודה, בוס, אני נוטה להסתכל על דברים אחרת, ובודק איך במקום לדרדר את הדברים ניתן להביא אותם לפיתרון.”

מול הקהילה

אז מה לחש הקסמים שהנוודים מפעילים כדי לפתור בעיות, או סכסוכים, במידברן? ובכן, עידן מתעקש שאין פה קסם, כשאנחנו באים מנקודה שהיא אובייקטיבית, אנחנו באים לסיטואציה שאנחנו לא חלק ממנה, וזה הרבה יותר קל. זה חלק מההנחיה שעל הנוודים: קונפליקט שנכנסים אליו כנוודים, אנחנו לא יכולים להיות חלק ממנו, זה לא אישי, ואז הרבה יותר קל לך לזהות את מקור אי ההבנה.

ואיך האנשים מתייחסים לנוודים? זהו הקסם הנוסף – שיתוף הפעולה. “אם מדובר באנשים שנמצאים תחת השפעה של אלכוהול, וצריכים עזרה, אתה פחות מתעניין למה הוא שתה או להטיף לו מוסר, אלא מנסה לעזור לו למצוא את האיזון שלו מחדש בדרכים שונות. אנחנו לא שופטים. אנחנו מנסים לעזור לאדם להחזיר אותו לכיף שלו כמה שיותר מהר. כשאנשים מבינים שאנחנו לא באים בתור סמכות מענישה, אלא כחלק מהקהילה, כמוהם, שרק מנסים לעזור, הם נענים לעזרה שלך. הם משתפים פעולה.”

הגלימה

למרות שלא העזתי לבקש את בגד הקסם שלהם, הצלחתי לאשש את חשדי שיש בו כוחות נסתרים. “ברגע שאתה עם הגלימה אתה מפתח מודעות, אתה יודע שמי שרואה אותך מצפה ממך יותר מאשר ממשתתף אחר, לקיים את עשרת העקרונות. אתה עצמך ער יותר לסביבה. ברגע שאתה שם את הגלימה, יש בה משהו משנה תודעה – איזושהי אחריות ותחושת שליחות, ואז אתה גם נהיה ער יותר לסביבה ולדברים שדורשים התייחסות או כתף תומכת”.

מפגש נוודים

ואז, יצא המרצע מהשק: מסתבר שעידן למעשה זומם להפוך את כולנו לנוודים.

“ב-7 בינואר 2016, יתקיים מפגש התנעה,” הוא מספר, “שנועד לחשוף אנשים לכל עניין הנוודות, ולספר איך תיראה השנה מבחינתנו. לדבר על ההכשרות, ולשאול שאלות. המפגש הזה הוא חד פעמי ומומלץ לכל מי שרוצה להרגיש את ניצוץ הנוודות. אז כל מי שתוהה, או מתעניין מוזמן להצטרף אלינו לאירוע הקרוב.

אני מבינה שמשימתי עוד לא תמה. עליי לצאת לשטח ולתור אחר נוודים חדשים וגם ותיקים, לשמוע מהם מדוע, ואיך, ומה היו חוויותיהם המסעירות, והאם יש מקום גם בשבילי בטקסים הסודיים שהם מארגנים מתחת לאדמה שבהם הם מכשירים איש את רעהו.

אני מודה לעידן ומתעופפת החוצה על אופניי להפיץ את בשורת המפגש. בלבי תחושת ביטחון לגבי אירוע ברן הבא: אם אלך לאיבוד, אחפש את הגלימה. למרות שאצלי זה בקושי קורה.
ועכשיו אני אשים “גוגל מפס” כדי למצוא את הרחוב שלי.

מוזמנים להצטרף לקבוצת הנוודים בפייסבוק כדי לקבל פרטים נוספים: https://goo.gl/QnOX3b


מידברן 2016 – כרטיסים // איתמר כהן

$
0
0

שלום כולם, הגיע הרגע שלו כולנו ציפינו, תכנית הכרטוס של מידברן 2016 – אבראכדברא!

[פאוזה למחיאות כפיים]

השנה תכנית הכרטוס נבנתה בצורה כזו שתיתן עדיפות למתנדבים, מחנות נושא ואמנים.

מה זה אומר?

התכנית תכלול הקצאות כרטיסים ייעודיות למחלקות השונות הפעילות בזמן האירוע ובמהלך השנה, לצוותים המובילים של מחנות הנושא השונים וכן לאמנים וצוותי הבנייה שלהם.

למה בעצם?

הקהילה שלנו חוותה גדילה מואצת בשנתיים האחרונות, אפשר אפילו להגיד מטורפת. הרצון והיכולת מכתיבים לכולנו גדילה איטית ומדודה במידברן 2016.

ועכשיו לתכל’ס, השנה יימכרו כ-7,500 כרטיסים לאירוע. זאת מתוך כוונה לשמור על אירוע שגדל רק במעט מהאירוע של שנה שעברה (שמנה כ-6,800 משתתפים).

מכיוון שהשנה ההיצע של הכרטיסים צפוי להיות קטן מהביקוש, חשוב לנו להבטיח שאותם משתתפים שבוחרים להתנדב במחלקות השונות, לעמול במשך מספר חודשים על מחנות נושא מדהימים ולהקדיש חודשים לבניית אמנות לטובת כולם, יוכלו לרכוש כרטיס למידברן 2016.

כרטיסים למשתתפים

מידברן הוא אירוע מבוסס השתתפות.
ללא מתנדבים אין אפשרות להרים את האירוע ואין אפשרות לייצר את הקסם שהופך את מידברן למידברן.

השנה יהיה הרבה יותר קל להשיג כרטיס במידה ואתם מתנדבים במחלקה כלשהי, חלק ממחנה נושא או מצוות בניית אמנות.

כדי שמידברן יהיה מידברן אנחנו חייבים להנחיל את רוח ההתנדבות וההשתתפות, לאחר מחשבה מרובה מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד (תוסיפו עוד כמה “מאוד”ים שתרצו), זו הדרך האופטימלית שמצאנו על מנת להשיג את המטרה הזו. זו ההתגלמות של “אבראכדברא” – לברוא את מה שכולנו מדברים עליו! זה אולי עשוי להיראות מלאכותי אבל החשיבות שבמהלך הזה היא עצומה – יש כאן מסר מאוד חזק: “אין צופים מהצד, כוווווולם משתתפים”.

למה להתנדב, להרים מחנה נושא או להצטרף לצוות אמנות?

התנדבות והשתתפות היא נתינה ללא ציפייה לקבלת דבר מה בתמורה, המחשבה שעומדת מאחורי הקצאת כרטיסים למחלקות המתנדבים השונות וכן למחנות נושא ואמנים היא לא בגדר “להכריח” אנשים להתנדב. להיפך, התנדבות הוא ערך שצריך לבוא מתוך רצון אמיתי לתת מעצמך.

זו גם הסיבה שכולם במידברן 2016 יקנו כרטיס. מחנות הנושא, המתנדבים, מחלקות ההפקה, אנשי עמותת מידברן – כולם רוכשים כרטיס למידברן.

שנת המפנה

השנה היא שנת מפנה בכל היחס להתנדבות – השנה כל משתתף באירוע קונה כרטיס, לא משנה אם מדובר במפ”צ, הוועד המנהל של העמותה, האמנים, מאות המתנדבים, ראשי העיר ושאר ירקות. כלומר, כל מושג כרטיסי ההוקרה (לאלו מכם שלא יודעים – כרטיסים שהוענקו למתנדבי הפקה שפעלו במהלך השנה וכן למתנדבים שנמצאים תקופת הקמה/פירוק מסוימת בזמן האירוע) מבוטל.

מדוע?

הרצון הוא לחדד את הניתוק בין כרטיס לבין התנדבות. הכרטיס הוא חלק ממאמץ קהילתי שכל אחד צריך לקחת בו חלק (לאלו שיהיה קשה לממן כרטיס תהיה תכנית למעוטי הכנסה); התנדבות היא משהו שצריך לרצות לעשות.

מי חשב על זה?

המדיניות הזו, של מתן עדיפות למתנדבים, מחנות נושא ואמנים בקניית כרטיס היא בכלל לא רעיון חדש ומקורי שלנו. מודים ומתוודים, הרעיון והמחשבה האלו מומשו לראשונה באירועים קטנים שאורגנו על ידי חברי קהילה (כמונו וכמוכם, אנשים פרטיים שקמו יום אחד ואמרו – “אני מארגנת אירוע!”), כמו הקונטרה-ברן או המידברנרות שהתקיים ממש לפני שבועות מספר, וזה בא מתוך רצון לדאוג קודם כל לתמהיל נכון של השתתפות ועשייה באירוע.
הקצאות למחנות הנושא, לאמנים ולמתנדבים קיימות גם באירוע הברנינג-מן בנוואדה, באפריקה-ברן ובאירועים אחרים.

חישבו על מידברן 2019 (רק עוד 3 שנים)

חשוב לזכור שההסתכלות היא לטווח ארוך, מדובר בתהליך מאוד חשוב שההשלכה שלו על אופי הקהילה ועל אופי האירועים שלנו הוא עצום. לאחר השנה נראה כיצד המהלך הזה עבר, מה הנקודות שצריך לשפר ומה צריך לשמר ובהתאם לזה, נעדכן את מדיניות הכרטוס.

איך זה יעבוד בדיוק?

כאמור, כל מלאי הכרטיסים חולק לשני סוגים:

  • כרטיסים לקהל הרחב: שימכרו באותה מתכונת של שנה שעברה – דרך הפרופיל בתאריכים ושעות ספציפיים.
  • כרטיסים בהקצאה דרך המחלקות: מתנדבים, אמנים ומחנות נושא אשר נרשמו, יוכלו ליצור קשר עם האחראים עליהם על מנת לברר אם ניתן להקצות להם כרטיס:
    • מתנדבים – אחראי המתנדבים במחלקה בה התנדבתם.
    • אמנים – מחלקת אמנות.
    • מחנות נושא – מנהלי המחנות שלכם יקבלו מידע באמצעות מחלקת מחנות נושא.

חשוב מאוד לציין שכרטיסים בהקצאה נמשכים מתוך מאגר שלא קשור לסבבי המכירות, כלומר, גם אחרי שסבבי המכירה תמו, יש אפשרות להקצות כרטיסים (במידה ונותרו).

אז, אם אתם חלק ממחנה נושא, מתנדבים במחלקה, או צוות אמנות ולא הצלחתם להשיג כרטיס בסבבי המכירה השונים – לא להיכנס לפאניקה! פנו לאחראים עליכם כדי לברר בנוגע להקצאת כרטיסים.

מחירי הכרטיסים

תמחור הכרטיסים השנה נקבע לאחר שעות של דיונים, חישובים, ויכוחים, הסכמות, עוד חישובים, עוד דיונים, עוד ויכוחים ולבסוף הסכמה על הדרך הטובה ביותר לקיים את האירוע הזה, עם חשיבה על האירועים הבאים גם כן.

ההפקה השנה יקרה יותר בגלל דרישות הרישוי הצפויות (משטרה, מכבי אש, מערך הרפואה ועוד) ובגלל הצורך בשיפור תשתיות מאסיבי (דרכי גישה, חניות, גדרות, שירותים כימיים ועוד).

בשנה שעברה גם למדנו כמה הפכפך הוא תהליך הרישוי, וכיצד יכולות לצוץ הוצאות שאינן צפויות.

מעבר להוצאות אירוע מידברן 2016 – עמותת מידברן בונה תשתית שתצליח ליצור לא רק את אירוע מידברן 2016 אלא גם את מידברן 2017, 2020, 2050 וכמובן – אירועים נוספים במהלך השנה, ולא רק אירוע אחד גדול.

אנחנו כאן כדי להישאר ולכן אנחנו יוצרים תשתית לטווח ארוך, כולל בעלי תפקידים בשכר, מנגנון מקצועי שיצליח להתמודד עם העומס שנה אחר שנה וגיוס משאבים אשר יסייעו השנה ובשנים הבאות לתמוך באירועים השנתיים, באירועים הקטנים, בפרויקטים של אמנות ובפרויקטים תרבותיים, שכבר עכשיו נמצאים בעבודה (על כך בפוסט נפרד).

לסיכום:

השנה הולכת להיות שנה של צמיחה והמון אתגרים בתור קהילה. הדרך הביתה מתחילה עכשיו. מידברן 2016 הולך להיות אירוע עצמתי ומדויק. מקווים לראות את כולם משתתפים כמתנדבים, חברי ומובילי מחנות נושא או בבניית מיצב כלשהו. השנה כולנו בוראים את מה שאנחנו אומרים – אבראכדברא!

ועכשיו למספרים – עמוד הכרטיסים של מידברן 2016

על קרן האמנות, גאלה ומה שביניהם // קרן האמנות

$
0
0


בעוד חודשים ספורים ניסע כולנו דרומה. ברגע אחד מיוחד, לאחר נסיעה ארוכה, נבחין לראשונה מרחוק בקו האופק של העיר הזמנית שלנו במדבר. זהו רגע של התגלות וריגוש, זוהי חזרה הביתה לאחר היעדרות ממושכת. קו האופק של העיר שלנו נקבע על ידי מיצבי הענק שלו, האפיג’י והטמפל, ונתמך בעוד עשרות מיצבי אמנות שניתן לראות מרחוק או מקרוב. האמנות הזו, הפזורה ברחבי הפלאייה ולאורך האספלנד, היא התשתית התרבותית של העיר ושל הקהילה, היא שהופכת את האירוע לחוויה של רגש ותודעה עבור המשתתפים.



האמנות במדבר אינה מנהלת דיאלוג עם המקום אלא פולשת אליו. היא אינה קו ממשיך שלו, אינה מתנהגת אליו בטבעיות, לא מתחשבת, לא מתפשרת. היא עץ ללא שורשים, היא לא יכולה לשרוד, היא לא יכולה להתפתח. היא מגיעה במלוא הדרה, בצמיחה המירבית, ושם היא נקברת. בשיא יופיה ובשיא עצמתה. אין קהל יעד לאמנות, המכנה המשותף היחיד בין המשתתפים הוא הארוע. הקהל שמגיע למדבר עובר טרנספורמציה בכניסה וכל חוויה חושית החל מאותו הרגע, היא תוצאה של שינוי תודעה ותפיסה אוטופית של המציאות הזמנית, אשר הוא מזמן לעצמו. הקהל של האמנות, רואה אותה ביום, רואה אותה בשקיעה, בלילה, בזריחה. הוא רשאי לגעת בה, להשתמש בה, ובסופה, אחרי שהיא נעלמת, הוא עומד במקום שבו היתה וחווה את ההיעדרות שלה.



בשביל לקיים את כל האמנות הזמנית הזו במדבר נדרשים משאבים רבים. חומרי גלם, כוח אדם, רישוי ובטיחות, שינוע, כל אלה יוצרים פרויקטים מורכבים שעלותם גבוהה. למען האמנות, האמנים והקהילה כולה, הקימה עמותת מידברן קרן אמנות שתפקידה יהיה לתפור את שמיכת האמנות בה נתכסה כולנו לכמה ימים ביוני.
מבחינה טכנית, קרן אמנות היא ועדה שאחראית על חלוקת מלגות לאמנים שהגישו לכך בקשה. חלוקת המלגות נעשית על סמך קריטריונים שנקבעו מראש ותואמים את האג’נדה של האירוע. הקרן מקבלת את תקציבה מהועד המנהל כאשר המטרה היא לתמוך בכמה שיותר פרויקטים. תוכן היצירה חשוב אך השיפוט מכוון יותר כלפי היתכנות המיצב בהתחשב במפרט הטכני של הבקשה, לשם כך משתמשים אנשי הקרן בידע המקצועי שלהם לנתח כל בקשה על פי הקריטריונים.



אז מאיפה הכסף? בשנתיים שעברו הקציב הועד המנהל לקרן האמנות כספים שהוקצו מהכנסות ומתומכים חיצוניים של הקהילה. בסן פרנסיסקו מתקיים כל שנה אירוע גיוס כספים למלגות האמנות של ברנינג מן במהלכו מתאגדים מובילי דעה, אנשי תרבות ואמנות, יזמים ואנשי טכנולוגיה לערב מרוכז במהלכו מוצגים לראשונה הפרויקטים המתעתדים לקום על אדמת האלקליין של הבלאק רוק.



השנה, לראשונה יתקיים אירוע כזה, ערב גאלה, מטעם קרן האמנות של מידברן והועד המנהל. מדובר באירוע בסטנדרט בינלאומי אליו רוכשים התומכים מקומות בכסף המשמש את קרן האמנות לחלוקת מלגות לאמנים. על האירוע הייחודי עומלים עשרות מתנדבים בשיווק, תוכן, אופרציה ומכירות כאשר מטרת העל היא להגדיל משמעותית את יכולות התמיכה של הקרן בפרויקטים השונים. ערב הגאלה יסתיים במסיבה אליה יוזמנו חברי הקהילה.



מלבד גיוס כספים לאמנות במידברן 2016 המטרה היא לפתוח במסורת חדשה, כמו זו של סן פרנסיסקו, ולקיים את האירוע כל שנה ולייצר בכך קהילה רחבה של תומכים המצפים לאירוע החד פעמי הזה מראש ומחכים לקחת בו חלק. לערב הגאלה יהיה משקל רב בכמות מיצבי האמנות שיהיו על הפלאייה ובאיכות הגימור שלהם. הפנייה לקהל החיצוני נעשית מכיוון שטכנית, יש פער בין החלום לבין המציאות- למידברן יש מאגר אמנים שנע על ספקטרום רחב של יכולות תכנון וביצוע והקרן רוצה להיות מסוגלת לתת תמיכה לפרויקטים קטנים ובינוניים כמו תמיד אך גם לפרויקטים מורכבים או עצומים בגודלם.



בערב הגאלה ניתנת לנו ההזדמנות כקהילה לחשוף את התרבות הברנרית לקהל אוהד אמנות. התומכים בנו, אינם רוכשים את היצירה אלא שותפים להקמה שלה, אין הכרח לעבור את החוויה הברנרית כדי לתמוך בה. אם ננסה כולנו להתמקד ברגע שבו אנו כמתשתתפים פוגשים את האמנות במדבר, נמצא בקלות את המכנה המשותף לנו ולהם, אלה שאינם ברנרים, ובכל זאת בחרו להגיע לערב הגאלה. אמנות על הפלאייה מזמינה את הברנר להשתתף וכאשר הוא לוקח בזה חלק הוא חושב על עצמו כקולקטיב, כמישהו שהיה לו חלק בבנייה. זה הדבר המשותף לנו כקהילה ולתומכים החיצוניים בנו- תחושת גאווה קולקטיבית הנובעת מהשתתפות בבנייה.



כאשר יסע הרכב שלנו על גבי הקוליסים של אדמת הנגב ויתגלה בפנינו לראשונה מראה העיר או אז נראה לראשונה את המאמץ האדיר שהשקיעו אמני מידברן, את החזון שלהם שהפך למציאות משנת תודעה עבור כולנו. האמנים והיזמים הללו צריכים את תמיכת הקרן וזו צריכה את תמיכתה של הקהילה כולה. כקהילה, כגוף אחד, נוכל לגייס משאבים שיהפכו הפלאייה ואת הדיפ פלאייה לעולם קסום עבור כולנו.


דברים שרואים משם לא רואים מכאן // ניר אדן

$
0
0

שלום מידברנרים יקרים, מזמן לא דיברנו.

אני כותב בעקבות רצף של נושאים שנשמעים דרך כל מני ערוצים. אקדים ואומר שמדובר בנושאים מאוד מורכבים ורגישים ולכן הפוסט יהיה קצת ארוך (המילה “קצת” לא באמת מייצגת). בין הנושאים שאתייחס אליהם: ביטול כרטיסי ההוקרה, התייקרות מחירי הכרטיסים לאירוע מידברן, שקיפות, השתתפות והוקרה.

במקום לכתוב לכם בצורה טכנית חיפשתי מילה אחת שמשותפת לכל אותם נושאים והחלטתי לכתוב עליה ודרכה לשקף את כל הנושאים.

אמון – זאת המילה שמייצגת את כל הנושאים הבוערים.

הרשת מספקת הסברים שונים למילה אמון. אמון בין בני אדם הוא הנחה של נותן האמון כי האדם בו ניתן האמון מסוגל ליכולת מסוימת, יתנהג בצורה מסוימת בעתיד, או יחוש יחס מסוים כלפי המציאות. לדוגמה, אדם יכול לתת אמון ברעהו, כי הוא מסוגל לבצע מטלה מסוימת (יכולת), יסכים לבצעה (התנהגות מסוימת), וישמח לבצעה (יחוש יחס כלפי המציאות).

הדבר שהכי תלוי באמון בעיניי הוא היכרות. קשה לייצר אמון בין בני אדם כשהם אינם מכירים ולכן היה לי ברור שאני רוצה להתחיל בכך שחלק גדול מכם אינו מכיר את הנפשות הפועלות – מי הם אנשי הארגון? מאיפה הם באים? מה הידע והניסיון שלהם? מה הרקע התעסוקתי שלהם?

זו הפעם הראשונה שאני מעז לנסות לדבר בשפה דיפולטיבית על יכולות של בני אדם בעולם מידברן.
אני גאה לומר שאני מאז ומתמיד מסתובב עם סוג של פילוסופיה שגורסת כי יכולות של אדם אינן בהכרח נמדדות בתעודות שצבר במהלך חייו ובכל זאת אני גם מאמין גדול של ניסיון ובגרות. אני שמח להכיר לכם באופן דיפולטיבי ומקצועי את חברי הוועד המנהל של עמותת מידברן ואת המנהלים בצוות ההפקה.

 

ניר אדן – מנכ”ל
ניר אדן, 39, אב לשניים, נועם (5) ואופק (9), תושב שדה ורבורג. כיום מנכ”ל עמותת מידברן ונציג אזורי של ברנינג מן בישראל. מנהל את עמותת מידברן מזה 4 שנים מתוכן 3 שנים בהתנדבות. משתתף בפרויקט הברנינג מן מזה 15 שנים. הכשרה: מפיק. ניסיון תעסוקתי: סמנכ”ל תפעול ב- Hoodies / Carolina Lemke / Top Ten, פרויקטור ומפיק אירועים, שירות ביחידת קצה של משהב”ט, שירות ביחידה מובחרת בצה”ל. שכיר בעמותה.

image24

עדן אוריון – יו”ר הוועד המנהל
עדן אוריון, 53, נשוי לאורי, אבא ליואב (25) ושירה (22). גר בקורנית (ישוב קהילתי בגליל). יו״ר הוועד המנהל של עמותת מידברן. לפני כן, חבר ועד מנהל, חבר ועדת ביקורת, מנהל תחום מחנות נושא. הכשרה: תואר ראשון בהנדסה – הטכניון, תואר ראשון באמנות – אוניברסיטת חיפה. עובד באוניברסיטת חיפה ומרכז את תחום המולטימדיה והקמת אתרים באגף המחשוב ומערכות המידע. חובב אסטרונומיה, מקיים תצפיות ציבוריות לרוב ורודף עפיפונים מושבע. רב-סרן במיל׳, בוגר יחידות מובחרות בצה״ל.

image01

יפעת גולן – ועד מנהל
יפעת גולן, 39, רווקה מתגוררת ביפו, מידברנרית מאז האוקטוברן. בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני בייעוץ ארגוני. מאמינה גדולה בקהילות ובכוח שלהן, ודוגלת בעשייה כערך מרכזי בחייה. התנדבה ועבדה בעמותות בעבר, אך בשנים האחרונות התמכרה ומתנדבת במידברן בתפקידי הפקה שונים – ביניהם ניהלה את השער במידברן 2014, ניהלה את מחלקת אמנות במידברן 2015, כיהנה בוועדת הביקורת של העמותה וכיום חברה בוועד המנהל. עובדת בחברת TEVA בתחום מערכות המידע, מקימה מערך הדרכה גלובלי להטמעת של מערכת הליבה של הארגון וכדי לאזן בין העולמות (מחוללת) רוקדת מחול סופי.

image02

רועי צחור – ועד מנהל
רועי צחור, 35, רווק, מתגורר ברמת-גן, ברנר משנת 2013. חובב לדים ואלקטרוניקה. חבר הוועד המנהל של העמותה. בעבר יו”ר ועדת הביקורת של העמותה, אחראי על אתר מידברן, חבר בצוות הטכנולוגיות ושותף בבניית מערך הכרטוס והשער של האירוע ואחראי על הסלון במידברן 2014. בעל תואר ראשון בהנדסת תוכנה ותואר שני במנהל עסקים ויזמות – אוניברסיטת בן-גוריון. עבד במספר תפקידים טכנולוגיים, הכוללים פיתוח אמצעי הדרכה ממוחשבים במכון וייצמן וביחידת הב”ט של צה”ל, פיתוח וארכיטקטורת תוכנה בתחום התקשורת וניהול מחלקת פיתוח מערכות מידע בחברת ביוטכנולוגיה.

image10

אייל מרקוס – ועד מנהל
אייל מרקוס, 39, רווק, גר ביפו (וחולה עליה). ברנר משנת 2007, מידברנר מאז אירוע האוקטוברן. ראש מחלקת תקשורת ודוברות במידברן 2014, לאחר מכן דובר וחבר בוועד המנהל (תפקידים אותם הוא ממלא גם כיום) ואחראי על פרויקטים מידברנריים נקודתיים לאורך השנה. בחיי היומיום הוא הבעלים של Splash – סוכנות המתמחה בשיווק דיגיטלי חכם. בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה ומנהל עסקים (אוניברסיטה עברית) ותואר ראשון בקולנוע (במגמת תסריטאות. אוניברסיטת תל-אביב). חובב מושבע של הרצאות TED, אחד מיוזמי אירוע TEDx Hiriya ופעיל סביבתי. אה, והוא כרוך אחר הכלב שלו, אינדי, ויש לו סיבה טובה.

image15

איתמר כהן – סמנכ”ל תפעול
איתמר כהן, “חומד”, 32, גר בנוה מונסון עם אשתו דריה ופרופי החתול. כיום סמנכ”ל תפעול וכספים של עמותת מידברן. שירת כמדריך חובשים בצבא. לאחר השחרור ב- 2006 טס להדריך במחנה קיץ מטעם הסוכנות היהודית בארה”ב ושם ביקר בברנינג מן בפעם הראשונה (וחזר שוב ב- 2007). בעל תואר ראשון בסוציולוגיה ותאטרון מאוניברסיטת תל אביב וניסיון של 3 שנים כאנליסט נתונים בתעשיית הפרסום האלקטרוני. חבר מייסד של עמותת מידברן ועד ליולי 2015 תפקד בתור גזבר העמותה בהתנדבות. בעל ניסיון נרחב בהדרכה, ניהול מתנדבים והפקות לוגיסטיות מורכבות. שכיר בעמותה.

image31

גיורא ישראל – מנהל תחום קשרים אסטרטגיים
גיורא ישראל, 33, נשוי להדס, גר בנווה שלום, ירושלמי במהות. ברנר משנת 2009. כיום מנהל הקשרים האסטרטגיים של מידברן. מפיק, יזם, איש עסקים ומנחה מדיטציה. בעל 15 שנות ניסיון בהפקה. בעבר בעלים, מנכ״ל וסמנכ״ל שיווק בחברות המדיה טלסקרין וערוץ הסטודנטים. מספק ייעוץ אסטרטגי לגופים וארגונים שונים. פעיל חברתי. מסתובב כדי ג׳י בעולם. בעל תואר ראשון בהצטיינות במנהל עסקים. קצין משטרה בהסמכה. שכיר בעמותה.

image18

מפ”צ – לירן בן ענת
לירן בן ענת, 38, רווק, תושב עין הוד. עוסק בצלילה מקצועית (ע.תת מימיות) כצולל וכמנהל של צוותי צלילה.
הכשרה: בוגר של קורסי הדרכת צלילה שונים, בוגר בית ספר לצלילה מקצועית בדרבן דרא״פ, מדריך ומוביל צוללים בארץ ובחו״ל, ניהול לוגיסטי של פרויקט ביטחוני בחו”ל, ניהול כ״א ולוגיסטיקה של חברת טיולי אתגר בארץ,שרות ביחידה מובחרת בצה”ל.

image04

נוודים – עידן הורוביץ
עידן הורוביץ, תושב תל אביב. איש של ניהול מוצרים וניהול חינוך. תחת אותה הגלימה: מנהל תהליכי מכירה בחברת HP בהווה, מורה ורכז נוער בשכונת מצוקה בעבר. חי בים, באוויר וביבשה: שיט תחרותי בעבר, צנחן במיל’, על אדמת מידברן מימי האוקטוברן. שותף בחזון הנוודים, מתחילת גיבושו, בתפקידים שונים ומפיק אירועי ברן שונים מהקונטרה-ברן 2015, דרך קמפ ישראלי באפריקה-ברן ומסיבת גיוס כספים. בוגר תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים מאוניברסיטת בן גוריון.

image21

בטיחות – עמיחי גונן
עמיחי גונן, 29, רווק, תושב תל אביב. כיום מנהל תכנון בפרויקט הרכבת הקלה בגוש דן עבור נת”ע. הכשרה: מהנדס קונסטרוקציה. ניסיון תעסוקתי: בדיקת גשרים ומנהרות, ניהול תכנון בפרויקטי תחבורה לאומיים.

image28

רישוי – ספי אטון
ספי אטון, 35, עורך דין, רווק, עוסק בתחום אזרחי מסחרי. מלווה את עמותת מידברן מיום היווסדה.

image07

תקשורת – עומר קלדרון
עומר קלדרון, 28, נשוי, תושב תל אביב. מלמד יחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים. מנהל תוכן ודוברים באירועי TEDx בישראל, ובוגר שליחויות מטעם הסוכנות היהודית בצפון אמריקה, דרום אפריקה ואירופה. צלם וידאו ויוצר סרטים דוקומנטריים וסרטי תדמית.

image26

שער – סתיו זסלבסקי
סתיו זסלבסקי, רווק אך בקשר עם האישה של חיי, חי בתל אביב. סטודנט לגאולוגיה סביבתית, שנה אחרונה באוניברסיטת בן גוריון, עובד במעבדת מחקר באוניברסיטה לטובת ״מקורות״. בעבר: עסק בניהול מספר פרויקטים של הדרכה באפריקה ובעבודת אבטחה במקסיקו. תחביב עיקרי: לחקור את העולם! שירות ביחידה מובחרת בצה׳׳ל.

image08

כרטוס – שי ערוב
שי ערוב, 34, רווק, תושב תל אביב. מתכנת עוד משנות השמונים, ובשנים האחרונות מתמחה בפיתוח לאנדרואיד. בוגר 8200 ובעל תואר ראשון במדעי המחשב מאוניברסיטת תל אביב. חובב לדים מושבע ומסובב פויז מתי שרק אפשר, במידברן כבר שנתיים ומעבר לכרטוס מתנדב גם בIT, מחנה נושא ומיצב אמנות.

image13

אמנות – איתן בלו
איתן בלו, 30, רווק (כי אף אחד לא עמד בקצב), אמן, יוצר ומגשים חלומות. הניסיון בונה אופי ונותן כלים ואני אוסף אותם בכל מקום שבו אני נמצא. שירת כקצין בקשרי החוץ של מודיעין חיל הים, למד ארכיטקטורה בבצלאל. פעיל במידברן מאז 2014, ומאמין שאמנות מידברן היא היסטוריה בהתהוות ומחוללת שינוי בפני האמנות בעידן הנוכחי.

image20

מיתוג וקריאיטיב – חן זיו
חן זיו, 42, אשת אדמה וטבע ורקדנית לשעבר. לימודים: ויטל (שנקר) – אמנות, עיצוב חזותי, צילום ופרסום. התמחות: ארט דירקטור, מעצבת, בימאית סטילס, מנהלת אומנותית, זיהוי טרנדים, מפיקה, במסגרת משרדי פרסום וכעצמאית כ-20 שנה. כיום, אמנית ופסלת במדיות שונות. בת זוג ואמא לשתיים. מידברנרית אדוקה משנת 2014.

image14

משפטית – אילן בלומנטל
אילן בלומנטל, 61, גם גרוש וגם נשוי, חמישה ילדים בפיזור סטטיסטי נאות. עורך דין עסקי/מסחרי מזה 34 שנים (יותר מדי…). קשה מאד לשעמם אותו (אפילו שיר של שעתיים של אום-כולתום), אבל אם כן – הוא הולך. פנוי ופתוח לאתגרים נוספים…

image27

מחנות נושא – לילך גבעתי
לילך גבעתי, 34, תושבת תל אביב. מנהלת מוצר בחברת סטארט-אפ. בעלת תואר ראשון בהנדסה ותואר שני במנהל עסקים מ INSEAD. שירתה ביחידה מובחרת בצה”ל. גולשת קייט חובבנית, אוהבת טבע, טיולים וחוויות חדשות. מידברן הוא מקור השראה יומיומי בשבילה, במיוחד דרך ההתנדבות בקהילה.

image11

לוגיסטיקה – מאיה קרלשטט
מאיה קרלשטט, 37, מתגוררת בעמק חפר, חייה טבע, קיימות ויזמות. מידברנרית מאז האוקטוברן, נהנית מהעשייה המשותפת וכל יום לומדת משהו חדש. בעלת עסק עצמאי לייעוץ, ליווי והטמעת תהליכי עבודה בחברות יצרניות ומסחריות, מנהלת פרויקטים ואשת לוגיסטיקה בנשמה, חושבת מחוץ לקופסה, מזהה בקלות תקיעויות, מייצרת זרימה ומפשטת מורכבויות.

image16

חינוך – ענת אגמון
ענת אגמון, 49, אם לארבעה ילדים, מתל אביב. שם פלאיה: בלובירד. אוהבת חופש, מרחבים, שירה, קולנוע, מבשלת וכותבת. ממקימות דיאדה, רשת מרכזים לליווי משפחות צעירות בשלבים הראשונים של ההורות, יזמית חברתית. חברת הוועד המנהל של ציונות 2000.

image17

מתנדבים – מיכאל לרנר
מיכאל לרנר, 27, רווק, גר בתל אביב. עובד כיום כמנהל תיקי לקוחות בסטארט-אפ ישראלי. בנוסף לכך, בתהליך של כתיבת ספר. בעל תואר בממשל ופוליטיקה מ IDC. בעברו עבד בתפקידי אבטחה בשירות הביטחון ושירת ביחידה מובחרת בצה”ל.

image22

גריטרס – שלי רוזנטל
שלי רוזנטל, 29, רווקה, מתגוררת בשדרות. סטודנטית לתואר ראשון במנהל ומדיניות ציבורית. כיום, עובדת בחנות טבע וקוסמטיקה אורגנית. בעברה ניהלה חנויות לציוד סקי ומטיילים, כמו כן ריכזה במשך שנתיים בפרויקט “פרח” במכללת ספיר ונוער בסיכון בשדרות. צבא: מדריכת קליעה בביסל”ח, מפקדת חמ”ל הגמ”ר בחטיבה הצפונית עזה.

image00

שימור ידע – עידית קמר
עידית קמר, 32, נשואה, מתגוררת במושב עזריקם. מהנדסת אלקטרוניקה ובעלת ניסיון באפיון, ליווי, פיתוח והטמעת מערכות לשיפור תהליכי עבודה ארגוניים. שותפה לפרויקט המידבריין – מערכת ניהול הידע הקהילתית ולעסקים בלהבות.

image03

מרכזייה – קאבירה רינת שרעבי
קאבירה רינת שרעבי, 42, רווקה מתל אביב. ראש צוות פיתוח בבית תכנה, מפיקה של סדנאות רוח ומודעות,הנדסאית תכנה, מנתחת מערכות ומנהלת פרויקטים. תרפיסטית גוף נפש ומנחת מדיטציות.

image25

הפקה טכנית – זאבי גלעד
זאב גלעד, 41, נשוי ואב לשתי בנות מדהימות, תושב כרכור. מפיק בחברת ניה הפקות לניהול יזמות והפקה. ברזומה: scorpions, porcupine tree, Jethro – tull, Emir Kusturica, Julio Iglesias, Megadeth וכמובן מידברן 2014 ו-2015. שותף בתערוכת ‘וויסקי-לייב ישראל’ ובפרויקט ‘מוסיקה אורגנית’ דיסקים והצגות לילדים באווירה אקוסטית איכותית.

image12

רפואה – ד”ר נמרוד לוי
ד”ר נמרוד לוי, 39, רווק, מתגורר בקיבוץ נאות סמדר. מייסד ומנהל מערך הרפואה במידברן מאז הקמתו. רופא, מוסיקאי, מושבניק אוהב אדמה. בוגר תואר דוקטור לרפואה (MD) תואר שני בבריאות הציבור (MPH), לימודי מוסיקולוגיה וקורס למכשפים מתקדמים באונ’ העברית. עוסק ברפואת משפחה כפרית בדרום הערבה, ברפואה דחופה, וכן מטפל גוף-נפש בשיטת ריקול הילינג. חי ונושם מוסיקה כגיטריסט, זמר ויוצר פעיל, וכן כ-DJ חובב. בעבר מורה לגיטרה שנים רבות. בנוסף, שירות ממושך במערכת הביטחון כקצין מודיעין וכעוזר נספח צבאי בשגרירות ישראל בוושינגטון.

image29

כספים – מיכל אביב
מיכל אביב, תושבת הוד השרון, מנהלת חשבונות קרוב ל- 20 שנים. בחמש השנים האחרונות עובדת בחברת S-G-S, מנהלת את פרויקט התחנה בתל אביב ועובדת מול ספקי כל הפרויקטים של החברה (כ-18 חברות שונות תחת אותה קורת גג), מכינה את המערכת למאזן השנתי ותשלומים לרשויות המס. מצלמת מגיל צעיר, הצילום הוא המקום הבטוח שלה שבו היא יכולה ליצור ולהביע את היופי שהיא רואה, ויש הרבה ממנו. בשנים האחרונות עוסקת בצילום כעצמאית.

image09

אש – יקיר רטיג
יקיר רטיג, 28, מתגורר בתל אביב. גילה את הקהילה באוקטוברן ופעיל בהפקות מידברן בכל מיני תפקידים מאז. בפלאייה תמצאו אותו במחנה הנושא נווראנדינג. משחק באש כ- 4 שנים. מוביל את קונקלייב האש הישראלי (משפחת פעלולני האש במידברן) מאז הקמתו ב- 2013. השנה, מוביל את תחום האש בהפקת מידברן יחד עם צוות מקצועי ולוהט.  יום עובד כמנהל שירות לקוחות ואנליזה בחברת סטארט-אפ בתחום הווידאו. הכשרה – לימודי שף בקליפורניה. ניסיון תעסוקתי – בנייה וניהול צוותים, ניהול מוצר ושירות לקוחות בהייטק, שף פרטי. שירות צבאי – מודיעין.

image30

חב”ק (חדר בקרה( – מיכל בן שחר(פנדה)
מיכל בן שחר, 29, רווקה, גרה בת”א. כיום מקימה את החב”ק – מחלקה חדשה שקמה במידברן 2016. בחיי היום יום מנהלת אדמיניסרטיבית בחברת סטארט-אפ, בעבר – software QA engineer ומנהלת אירועים. בעלת תואר ראשון בביולוגיה ימית, סקיפרית וצוללנית חובבת. אוהבת לרקוד, לגלוש סנובורד, עריכת והפקת סרטים ולעוף על החיים. צה”ל – מנהלת רשת מחשוב והדרכה. במסגרת הברנרית השתתפה בקמפ ישראלי באפריקה-ברן והפיקה את אירוע ה”קונטרה ברן 2015″.

image23

טכנולוגיה (IT) – עומר פינס
עומר פינס, 36, נשוי, גר בת”א. עובד כמנהל מוצר בחברה לפיתוח תוכנה בתחום הווב. הכשרה: הנדסה ומדעי המחשב. ניסיון תעסוקתי: פרויקטור של תוכנות ווב, מוביל הדרכה והטמעה טכנולוגית, מנהל של פרויקטים חברתיים.

image05

הנדסת חזון – גור זיו
גור זיו, 45, אב לשניים, תושב ת”א. כשהוא לא עוסק בענייני מידברן, מפתח קונספטים, תוכן וקריאטיב בחברת פאזה הפקות. מעצב ומפעיל תאורה, במה ווידאו במופעים. יזם, מייסד וסמנכ”ל של סטארט-אפ מרגש וסקיפר בכדי לנשום. ניסיון תעסוקתי: ניהול צוותים, ניהול מוצרים, ניהול פרויקטים, פיתוח מוצרים, פיתוח קונספטים, עיצוב תאורה, עיצוב במה, עיצוב וידאו, אנימציה, צילום, עריכה, ובימוי במגוון חברות ולמגוון אמנים ולקוחות בארץ ובעולם.

image19

תמיכה – דפנה הלל
דפנה הלל, 34, כרגע גרה בתל אביב, במקור מקיבוץ האון. לומדת לקח. מפיקה ראשית בחברה לייזום והפקת אירועים עסקיים. מרכזת מחלקת תמיכה במידברן .2016 משתדלת לחיות את הרגע, לחייך כל הזמן ולעשות מלא טוב.

image32

 

אז אפילו אחרי שקראתם את קורות חייהם של כולם, כנראה שרחוק מלומר שאתם מכירים אותם, אבל אולי מבט מקצועי ינטרל את החששות כי בראש הארגון עומדים אנשים מוכשרים.

עמותת מידברן פועלת רשמית מעל לשלוש שנים אבל חבריה פעילים כבר קרוב לחמש שנים.

עמותת מידברן, כארגון צומח, נמצאת במחסור של משאבים. המשאב המרכזי עליו נשענת העמותה הוא המשאב האנושי. אני חלק מהארגון הזה מיום היוולדו ואני רוצה לומר כמה דברים בנושא.

כשהתחלנו לפני כחמש שנים, התמהיל האנושי של הארגון היה לא מקצועי – היה המון לב ונשמה ופחות יכולות מקצועיות וניסיון בניהול ובארגון. זה עבד נהדר! אבל זה עבד נהדר לפעילות מצומצמת ולא גדולה, עם השנים הקהילה בישראל גדלה בקצת מהיר ,לעיתים מהיר מדי, ועם הזמן הדרישה למקצועיות עלתה, וכאן חשוב לומר שחלק מהאנשים שהיו חוד החנית גילו אצילות נדירה ופינו את מקומם לאחרים שהגיעו עם הכשרה וניסיון מתאימים יותר. זה כוחה של קהילה – לראות את טובת הכלל לפני טובתך האישית. אלו שפינו את מקומם לא הלכו הביתה, הם המשיכו וממשיכים עד היום ומוכיחים עצמם ותורמים בתפקידים מגוונים בעמותה.

Alejandro Jodorowsky כתב שאנחנו דומים לגשם, נלך למקום בו זקוקים לנו. חברה טובה כתבה לי שאנחנו, בני האדם תמיד נחזור לאהוב כמו מים.

עמותת מידברן היום מורכבת מתמהיל מדהים של אנשים! אנשי עשייה, אנשי מקצוע כולם בעלי מכנה משותף – חדוות היצירה וכבוד הדדי.
ולאלו שחוששים שמא מישהו מועל באמונם – חברים, אני מבטיח לכם שכל אחד מהרשומים מעלה שותף לערכים של אמת, דיוק, רגישות, יסודיות, מקצועיות ואגו זנוח. הערכים הללו מוקרנים מלמעלה ומלמטה בו זמנית.

לעמותה רואה חשבון (עפרוני ושות’). משרדו מומחה בעמותות כשלנו והוא מלווה אותנו מזה שנתיים וחצי ואנו נפגשים עם משרדו על בסיס כמעט דו שבועי.

העמותה רשומה ברשם העמותות ואנו מקפידים לספק את כל החומרים הנדרשים ולעמוד בכל הדוחות.

המבנה הארגוני של העמותה שוקף במפגש ההתנעה של מידברן 2016 והוא גם נגיש לסקרנים באתר מידברן.

בזמן שאני כותב אליכם, פעילים בעמותת מידברן כ- 180 מתנדבים שעמלים על פרויקט מידברן לאורך כל השנה ולא רק לקראת האירוע כפי שקומץ אנשים סבור. “מה יש לעבוד כל השנה” אתם שואלים? ובכן – זו שאלה מצוינת.

חזון עמותת מידברן הוא “לעודד וליצור מרחבים חווייתיים מבוססי השתתפות, המעוררים השראה ומניעים להתפתחות חברתית, סביבתית ותרבותית” ועל כן יש לעמותה משימות ויעדים להגשמתו של החזון מחוץ למדבר.

העמותה מתכננת לפתוח את שעריה בקרוב ולאפשר לכל מי שחפץ להירשם בתור חבר עמותה, ועל ידי כך לקבל גישה לפרוטוקולים, לקיים השתתפות אמיתית בעשייה ובאחריות, להגיש מועמדות לוועדת ביקורת ולוועד המנהל ולהיות בעל זכות הצבעה לבחירתם אחת לתקופה (אותו ועד שממנה את מנכ”ל העמותה).

אלו מכם שעוקבים אחר דב המידבר יודעים כי העמותה פעילה חוץ מאירוע מידברן במספר פרויקטים, ובניהם: הקמת “בית מידברן” בבת ים, שיתוף פעולה אקולוגי עם רשות הטבע והגנים, פרויקט אמנות בעיר ירושלים, קידום יוזמות של חברי קהילה ופיתוח מנהיגות חברתית בקרב הקהילה. מידברן היא תנועה שתשנה את פני החברה בישראל – אני מאמין בכך וגם חבריי בארגון מאמינים בכך.

רמת השקיפות של עמותת מידברן היא מהגבוהות בישראל. עד היום הפיקה העמותה חמישה דוחות שקיפות, מתוכם שניים עבור אירועי מידברן 2014 ו- 2015. דוחות אלו הם דוחות מפורטים ומנומקים עליהם עמלו מאות מתנדבים ומנהלים והושקעו בהם עשרות אם לא מאות שעות.

תקציבי העמותה משוקפים ברמה פרטנית, ויחד עם זאת חשוב להבין מספר נושאים שחלקם עלו דרך מספר קבוצות פייסבוק.

לפני הכל, אציין כי אין אנו מתיימרים לשלמות ואף לא קרובים אליה. גרף השיפור בעמותה נהדר וימשיך להתקדם בעתיד – כולנו בעד ללמוד ולשפר.

שקיפות, כמו שאני מבחין בה מתחילה בניתוח מידע, הנגשתו לפנים ולאחור ומסתיימת באמון.

בנושא הפקת דוחות השקיפות של העמותה – אלו תמיד יופקו לאחר הפרויקט ולא לפניו,יחד עם זאת אנו עובדים על תשקיף כללי שכולכם תוכלו להבין לאן מתועלים ויתועלו משאבי העמותה.

המנוע הכלכלי היחידי של עמותת מידברן הוא אירועי מידברן השונים (מידברן, אפטר פורים, דיקומפרשן…) ועל כן, על העמותה לממן את פעילותיה המגוונות על ידי הכנסות ממכירת הכרטיסים בלבד, דבר שמכביד על מחירי הכרטיסים. חשוב לציין שהאינטרס של כולנו הוא שמחיר הכרטיס יהיה נמוך ככל שניתן ושאירוע מידברן יהיה נגיש לכל אדם באשר הוא.

לצערנו, ובהשוואה לאירועים אזוריים אחרים, עלויות הרישוי בישראל הן מהגבוהות בעולם. בניתוח סטטיסטי של עלויות רישוי ניתן להבחין כי מעל 60% מעלויותיו של האירוע מופנות לרישוי או לסעיפים תומכי רישוי, תפיסת החוק בישראל על ידי הרשויות מייצרת חסמים אדירים ומאלצת אותנו, כארגון, לנתב משאבים לתחום הרישוי על חשבון תוכן, אמנות ויצירה.

באשר לעלויות אירוע מידברן 2016 – דוח השקיפות שהופק נושא בו לקחים להם השלכות פיננסיות כגון הכפלת מספר תאי השירותים באירוע והגדלת תדירות נקיונם, הכשרות דרכים, תגבור של מערך האבטחה והביטחון, שדרוג מערך הרפואה, הרחבת פעילות הבטיחות, הגדלת המבנה הארגוני של העמותה, שיפור תחומים שלקו בחסר כגון : חניה, סימון, כוח אדם, צרכים טכניים וציוד.

העמותה עובדת בתיאום ובשיתוף פעולה עם רשויות החוק כדי ליצור למידברן תקן ייחודי משלו בכדי לאפשר התאמה בין תוכן האירוע לתקנות הרישוי החלות עליו, כמו כן לנסות ולהנמיך את עלויותיו של האירוע, אך הדבר אינו פשוט כלל במדינתנו הביורוקרטית.

לאחר מידברן 2015 תחקרנו וחקרנו את מסקנות דוח השקיפות ואת דוחות הרשויות והסקנו כי כדי לצלוח את תהליכי ההפקה והרישוי בשנת 2016 אנחנו נאלץ להקצות משאבים גדולים בהרבה.

קיימים נעלמים רבים בתוך ההערכה התקציבית למידברן 2016 משום שמידברן הוא אירוע שלא מתאים לתקן הישראלי עליו הוא מקבל רישוי (תקן 77-ה’).

בשורה התחתונה, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לקחת סיכונים וחייבים להגיע לתהליך הרישוי וההפקה מול הרשויות ערוכים עם פתרונות שרובם עולים המון כסף.

תמחור הכרטיסים נעשה מתוך הרצון לשמור על אירוע באותו סדר גודל. באופן כללי, קיים יחס הפוך בין כמות הכרטיסים למחיר הממוצע של כרטיס. על מנת שנוכל להשאיר את האירוע באותו סדר גודל מבלי להגדיל את מחיר הכרטיס הממוצע בצורה ניכרת עבור כלל המשתתפים עשינו שני דברים: ביטלנו את כרטיסי ההוקרה (גם בשל הצורך לעשות שינוי בתפיסת מושג ההתנדבות, כמו שכתוב בבלוג פוסט שכתב איתמר כהן), וכן החלטנו לגבות סכום מופחת משמעותית עבור כרטיסי ילדים

מכיוון שעל ביטול כרטיסי ההוקרה כבר דובר בעבר, אתמקד בתמחור כרטיסי הילדים. כל משתתף נחשב מבחינת הרישוי, ללא תלות בגילו, בין אם הוא תינוק או אדם בוגר מעל גיל 18 ולכן השתתפותו באירוע גוררת עלות. תמחור כרטיסי הילדים מאפשר לנו גם לשמור על עלות הכרטיס הממוצעת ובנוסף גם לוודא שכל משתתפי האירוע רשומים בצורה תקינה (בשנה שעברה הגיעו המון משתתפים ללא כרטיסי ילדים “כי זה חינם”, מה שגרר מצב בעייתי מבחינת כמות המשתתפים). יחד עם זאת, אנחנו עדיין מנסים למצוא דרך להוזיל את מחיר כרטיסי הילדים.

ביטול כרטיסי ההוקרה לא אומר שהוקרה היא דבר שאין אנו תופסים כחשוב. גם בוועד המנהל וגם בצוות ההפקה שמנו לעצמנו למטרה לעסוק בהוקרה, לחקור אותה, לתעדף אותה, להניע את כל מעגלי העשייה הקשורים בהוקרה.

ועדיין, חשוב גם לציין כי בכוונת הוועד המנהל ובכוונתי להמשיך ולהגדיל את יכולות הארגון וזה כמובן כולל הרחבת נושאי המשרה בו.

מידברן הנו אירוע אזורי רשמי של ארגון הברנינג מן העולמי, ישנם עשרות אירועים אזוריים ברחבי העולם, מידברן הנו האירוע האזורי השני בגודלו בעולם כיום ואני מעריך כי תוך שנים בודדות יהיה זה האירוע האזורי הגדול בעולם, אני גם רוצה לציין כי אני מכיר את רוב האירועים האזוריים בעולם, מידברן היא הקהילה האורגנית הגדולה בעולם ועל כן אנו זקוקים לארגון גדול ,מקצועי הבנוי בתוך הקהילה.

לפני כשבועיים, ביום שישי, התכנסו מנהלים ממחלקות ההפקה והוועד המנהל לסדנה בנושא הוקרה. את הסדנה העביר לנו ארז צליק שעובד בחברת SIT המתמחה בפיתוח תהליכי חשיבה יצירתיים. ארז מכיר את מידברן מקרוב מאוד, היה ממובילי הצוות שבנה את האפיג’י ב- 2015 והוא מלווה אותנו מזה כמה חודשים ומסייע באתגרים. ירדנו לרבדים עמוקים ונגענו בשאלות רגישות ומהותיות כמו – איך אנחנו מוקירים? מתי? באיזו דרך? במהלך החודשים האחרונים אני מקיים דיאלוגים עם קבוצות שונות בקהילה, משוחח עם נציגים מארגון האם ונציגים אזוריים בעולם והיום ברור לי שהוקרה מחוברת בחבל טבור לאמון.

אין לי את בית החלומות שהייתי רוצה, אין לי את ציוד הטיפוס שאני חולם עליו ואין לי מספיק זמן פנוי שהייתי רוצה, אופנת ההתמקדות במה שאין לנו ובבעיות שיש לנו כל כך מוטמעת בדפוסי החשיבה ואף בשיח שלנו עד שהפכה להרגל כמעט בלתי מודע (בלי הכמעט). אבל יודעים מה? יש יתרונות בתלונות: הם מבטאים את מה שאנו מרגישים באותו הרגע ומאפשרים לנו לפרוק. אבל! תלונות ובעיות הם דברים שאנחנו לא באמת אוהבים בחיינו והרגשות שאנו חווים בעת שאנו מתלוננים או מתמקדים בהם הם כולם שליליים כגון קנאה, טינה ואי שביעות רצון והם מושכים אלינו עוד מצבים ואנשים דומים.
קשה להפסיק להתלונן ואולי גם לא צריך. אז? מה כן אפשר לעשות שונה? התשובה היא – להגיד תודה. להבדיל מחשיבה שלילית לבין מחשבה ביקורתית השמה דגש על מה שחסר, הוקרה והכרת תודה רק מאירות את המקום הטוב והמצליח בנו ובכך מחזקות אותנו ואת סביבתנו.

אולי…שינוי המבט והתפיסה יוצרים אמונה בצדדים החיוביים ואז,אולי ניצור לעצמנו הגנה נפשית כנגד כל החשיבה השלילית. ברגע שנתחיל לחשוב על כל הדברים שאנו מכירים עליהם תודה, נרגיש טוב יותר וככל שנרגיש טוב יותר, כך נמגנט לחיינו יותר מהדברים שעושים לנו טוב.

ומה לגבי האנשים סביבנו?העושים במלאכה, כאן חל הכלל הידוע: “ואהבת לרעך כמוך” – כמו שהיית רוצה שיתייחסו אליך, כך התייחס לזולתך. כל בני האדם משוועים להוקרה. כולנו צריכים לדעת שהצלחנו, שאנו מוערכים, שהדברים שאנו עושים נחשבים בעיני מישהו. הדבר היפה בהוקרה הוא שכמעט אף פעם אין עודף ממנה – אנשים הם כמו ספוג, יכולים לספוג עוד ועוד הכרת תודה והערכה.

וכאן נשאלת השאלה: אם להגיד תודה ולהוקיר זה כל כך טוב ועושה טוב, אז למה זה לא קורה מספיק? היכן המכשול? ובכן, אחד המכשולים הוא ה”מובן מאליו”. הרבה פעמים אנו נוהגים להתייחס לדברים הטובים בחיינו כמובנים מאליהם ולתת תשומת לב גדולה יותר לדברים הפחות נעימים.

לסמוך על מישהו באמת – זה ביטוי של הוקרה. לתת למישהו אחריות – זה סוג של הוקרה.להאמין בדרך הרבה מעבר לתוצאה – זו הוקרה.לחשוב הוקרה – זו הוקרה.

אם הבנתי משהו בתקופה האחרונה הוא שהוקרה מתחילה בינך לבין עצמך, בדיוק כפי שכבוד כלפי הזולת מתחיל בכבוד עצמי. אדם המכבד עצמו – יכבד את האחר, אדם המוקיר את עצמו – יוקיר את האחר. תרבות דיון וצורת דיון הן אבני דרך ויסודות במידברן. הלוואי ויכולתי להזמין את כולכם להשתתף בישיבת ועד מנהל של העמותה או בישיבת צוות מנהלי מחלקות – עונג תקשורתי ומכבד, מלא פרגון ואהדה.

אני מרגיש שלעיתים חסרה סבלנות, חשוב לזכור שעמותת מידברן היא עמותה שמבוססת על מתנדבים בעיקר ,לא פשוט לנהל ארגון שאחד ממשאביו המרכזיים – הזמן – מוגבל מאוד.

אמון מבוסס על תקשורת בריאה, כבוד ואהדה לאחר וגם על לא מעט סבלנות. התפיסה הגורסת בקהילה כי אם אדם מבקש להטיל ביקורת – שיקום ויעשה היא בבסיסה נכונה. “השתתפות” הנה ערך מהחשובים במה שאנחנו נושמים:
“קהילתנו מחויבת למוסר השתתפות רדיקלי. אנו מאמינים ששינוי, בין אם בפרט ובין אם בחברה כולה, יכול להתרחש רק דרך מעורבות אישית עמוקה. אנו מממשים הווייה דרך עשייה. כל אחד מוזמן לעבוד. כל אחד מוזמן לשחק. אנו הופכים את העולם לממשי דרך פעולות הפותחות את הלב.”

אז מה אני בעצם אומר? שמי שלא משתתף לא יכול להביע דעה? לא, זה לא מה שאני אומר, ובאותה נשימה אדם צריך לשאול את עצמו – לטובת מה הוא מביע ביקורת? אם לטובת שינוי, אז אולי לא די בכתיבה של שלוש דקות על גבי המקלדת?
הצעה לפתרון תמיד תניב תוצאות כשהיא מגובה בהשתתפות, אם אדם חפץ להעיר שמשהו לא תקין – זו זכותו המלאה, אם אותו אדם דורש לשנות משהו שבעניו אינו תקין – הוא נדרש להשתתפות.

חוסר ההיכרות שיש לחלק מהכותבים הוא הבסיס לבעיית התקשורת, ויחד עם זאת אנחנו גדלים מיום ליום ותקשורת בין אישית הופכת מאתגרת אבל בדיוק בגלל זה חשוב לאמץ את ערך ההשתתפות. דרך ההשתתפות יוצא לנו להכיר, ללמוד, להבין, לפתח סבלנות והבנה איך זה מהצד השני.

השתתפות הוא ערך מרכזי מאוד במידברן, ובאותה נשימה נבראנו עם שתי אוזניים ופה אחד – על כן ראוי שנקשיב פי שניים מאשר אנחנו מדברים.

ביטוי כמו “מי שקרוב לצלחת יודע יותר” אינו מוזר עבורי ולא עבור אף אחד מצוות העשייה. זה טבעי ונכון. מידברן הוא עולם כה גדול שלכל אחד יש בו מקום. אין כיום אף מקרה בו מתנדב פונה לבקש לעשות ונשלח לאחור בתשובה שאין במה לעזור .. ״מקורבים״ הפכה למילת גנאי שאין לה מקום. אני מזמין כל אחד ואחת מכם להיות ״מקורבים״ ולתרום מזמנכם וניסיונכם בעשייה למען הקהילה שלנו.

לסיום, אני רוצה להוסיף עוד מילה על פירגון – אני מרגיש שלעתים הוא חסר. אם אני יכול לשמש לרגע כנושא מסר ממעגלי ההפקה – פרגנו קצת יותר. תהיה זו רוח גבית חשובה כל כך למתנדבי הפרויקט. פרגנו לעצמכם, פרגנו לאחרים, יודעים מה? פרגנו לסתם אדם ברחוב.

אז אמון יקיריי ויקירותיי, אמון.

“אל תפחד מהשלמות – לעולם לא תגיע אליה” סלבדור דאלי.

Each One Teach One // ענת אגמון

$
0
0

GBTV-shirt-EachOneTeachOne-V5_640

 

כולנו חווים את הגידול המהיר במספר המשתתפים במידברן, את תשומת הלב התקשורתית שקיבלנו החל ממידברן 2015, ואת ההייפ והסקרנות כלפי ארועי הקהילה הרשמיים. כתוצאה מכך לקהילה מצטרפים אלפי וירג׳ינים ואנו מברכים כל אחד ואחד מהם.

יחד עם זאת, עולות שאלות כיצד לשמור על התרבות הייחודית שלנו ועל רוחנו כקהילה, איך להכיר אותן למצטרפים החדשים, ואיך להוות השראה שתטמיע את העקרונות שלנו בצורה הסוחפת ביותר. 

גם Afrikaburn, הקהילה האזורית של אפריקה, חוותה אתגר דומה: גידול מואץ שאיים למוסס את הייחוד של הקהילה ואירועיה. הפתרון שלהם היה להוסיף את העקרון האחד עשר:Each One Teach One

והם מסבירים:

״כקהילה המסתמכת על עצמה אנו מאמינים שהאחריות על שמירת התרבות שלנו והפצתה היא בידיים של כל אחד ואחת מאתנו. אנחנו כולנו משמורני הייחוד שלנו כקהילה, וכשיש לנו הזדמנות לעשות כן אנו שמחים להעביר את הידע שלנו הלאה״.

הרקע התרבותי שהניע את העקרון הוא רב. בתקופת העבדות בארה״ב נאסר על העבדים להחזיק בתי ספר ולקבץ את ילדיהם לצורך לימודי קרוא וכתוב. על מנת שהילדים לא יישארו בבערותם כל מבוגר שידע קרוא וכתוב לקח על עצמו ללמד ילד אחד, וזה בתורו לימד ילד אחר.

פרנק לאובך (1884-1970) הרחיב את השימוש ב-EOTO כאשר הנחיל באמצעותו קריאה וכתיבה ל-60 מיליון מבוגרים ב-312 שפות שונות ברחבי העולם. התהליך היה פשוט: הוא הגיע ל-103 מדינות מהנחשלות בעולם, למד את שפתן, כתב אותה בצורה ניתנת להוראה יעילה, לאחר שלימד כיתה אחת את מערכת האותיות העביר את האחריות להפיץ את הידע לתלמידי אותה כתה. כל תלמיד התבקש להעביר את שלמד הלאה ולהקנות קריאה וכתיבה לאדם אחד נוסף לפחות.

 

ומה אצלנו?

 

  1. הגר ינקוביץ׳ יזמה את ׳פינת האימוץ׳  – מערך קליטה ברנר – וירג׳ין. באימוץ כזה, חבר הקהילה מסייע למצטרף חדש המעוניין להבין את עשרת העקרונות והיחוד שלהם, למצוא לעצמו קמפ מתאים ואת המקום הנכון לו להתנדב ולהשתתף בארוע מתוך מעורבות ולא כצופה פסיבי במופע בידור. כולנו, ברנרים חדשים וברנרים חרושי אבק פלאיה, מוזמנים להירשם! להרשמה לחצו כאן>>
  1. יוזמה נוספת מתוך הקהילה היא קבוצת הפייסבוק למצטרפים: גוזלי מידברן 2016. 
  1. תכנית הכרטיסים, המתעדפת פעילים בקמפים ומתנדבי מחלקות הפקה, מעודדת מצטרפים חדשים להיות משתתפים תורמים עוד לפני הארוע הראשון שלהם וכך בהכרח יפגשו חברים וותיקים יותר ותהליך EOTO יקרה מעצמו.

 

כולנו לוקחים חלק ומפיצים את הקסם ואת עקרונות הקהילה, ביחד, זה מאד פשוט: Each One Teach One

 

להיות נוודת // סיוון מור

$
0
0

12525149_10205901500872541_3716478226022691815_o


מאז ומתמיד דאגתי לאחרים, שיהיו שלווים ורגועים, שיהיו מרוצים. בעצם, תמיד ניוודתי רק בלי הכותרת, בלי המסגרת.
 

בתחילת דרכי במידברן, ברשימת המחלקות למתנדבים, ראיתי “נוודים ולאחר ששאלתי ובררתי, הרגשתי שזהו תחום שמתאים לי, שזה מי שאני גם כך.

ואז.. אז הגיעו הגלימות… כולם צוחקים עליי על זה, אך בהחלט התאהבתי בגלימה, התאהבתי בעיצוב שלה, התרגשתי כשלבשתי אותה, הסמל הרקום עליה “ואהבת לרעך כמוך” (המוטו של הנוודים), חיזק אותי – פשוט התאהבתי בכל מה שהגלימה מייצגת. 

המילה הזו, נוודים, כוללת בתוכה עולם שלם. בכל משמרת, בכל מפגש, אני לומדת ומרגישה שמצאתי את מקומי. זו המתנה שלי למשפחת מידברן – לשמור על השלווה, על ביטחון, להיות משתתפת כמו כולם אבל עם עיניים פקוחות.

זו עבודה לא קלה. היא דורשת כוחות מסוימים, אך מי שאוהב להקשיב, לתת, לעזור, זה בהחלט מספק.

היו לי כל מיני מקרים: יש מקרים קטנים כמו למשל, אנשים שהגיעו בלילה והיה צריך למצוא להם מקום, והם לא הסכימו על שום מיקום, והם עייפים, עצבניים מעט, ואת צריכה להכיל את ה’יציאות’ שלהם, שלא תמיד נעימות, להרגיע אותם ולמצוא להם מקום ואז הכל מסתדר. 

יש גם מקרים גדולים – הייתי במשמרת והיה בחור במצב מעורער נפשית, אני והפרטנר שלי (אנו תמיד עושים משמרת בצוותים) לקחנו אותו הצידה בניסיון להרגיע אותו טיפה, אך הוא נהיה קצת אלים.

במקרה כזה יש להתרחק, לא לעשות דבר שיכול לפגוע בנווד, אבל אז את במחלוקת פנימית, כי את רוצה לעזור מצד אחד, אך מהצד השני לאלימות אין מקום אצלנו. אז התרחקנו, הרחקנו גם אנשים אחרים ונשארנו בסביבה, במקום שהוא יכול לראות אותנו. לאחר שנרגע הוא בא אלינו, שתה מים, והובא למרפאה לטיפול.

היה גם מקרה בשריפה של האיש והאישה. הייתי במשמרת כפולה, שתיים עשרה שעות (אל תיבהלו זה לא ככה בדר”כ, אני פשוט הייתי בשוונג של התלהבות) והייתי בפרימיטר (שזהו המעגל השומר על הקהל בשריפה) וכל כך עייפהבשלב של השריפה, אנשים מתקרבים ותפקידנו לעצור אותם עד שמתקבל אישור, וכולם כבר בטירוף להיכנס פנימה וקשה לעצור אותם (במיוחד שהם כאלו גבוהים לעומתך, ואת כל כך מותשת מעייפות…). גם אז, קיבלתי עזרה מהנוודים האחרים – כי גם שם אנו יחד, עוזרים, כיחידה.

בהסתובבות שלנו בעיר, במשמרות, אנחנו נכנסים לקאמפים, לשבת, להכיר, לצחוק, לשתות… כמו הרגע הזה שפשוט דיברתי עם איזה גבר, הקשבתי לו, נתתי לו מקום להוציא, בלי חשש שיישפט, לא בהכרח כדי למצוא פיתרון, רק להקשיב ואז הוא אומר לי “תודה”. תודה שהקשבתי, תודה שנתתי. זה רגע מדהים ומיוחד, את יודעת שעזרת, איך שאת, כמו שאת – פשוט עזרת.

כל המקרים שבהם את מונעת נזק, כי הסתכלת, כי שאלת – זה מדהים בעיניי. להביא מודל של התנהגות, קבלה, הכלה, פתירת בעיות.

Viewing all 139 articles
Browse latest View live